Как да постигнем огромен успех, без да променяме абсолютно нищо в своя характер
За Вас

Вие можете да си оправите живота, независимо от вашия характер.

Просто творчески използвайте препоръките на тези, които са съумели да намерят нови възможности, за да постигнат личните си цели.

Браян Литл, един от водещите световни експерти в областта на психологията на личността, става известен със своите публични изказвания.

Ако гледате неговите лекции, ще видите харизматичен и остроумен оратор, който уверено задържа вниманието на аудиторията.

Най-вероятно ще си помислите, че Литл е екстраверт – не само право това, което иска, но и го прави с удоволствие.

В действителност самият Литл смята себе си за интроверт.

След като говори пред публика, най-вероятно ще го откриете затворен в тоалетната.

Това е тихото му убежище, където може да прекара няколко минути на тишина и спокойствие.

Това е едно от неговите възстановяващи кътчета. Използва ги за отдих след уморително говорене, влязъл в ролята на екставерт.

Литл обяснява, че при необходимост може да се държи като екстраверт, активирайки, както казва, своя свободна черта на характера.

Прави нещо, което не е типично за него с цел реализация на много важен за него проект.

В този случай проектът е да привлече вниманието на студентите и на другите хора на тема психология на личността и да им разкаже колкото се може повече колко ценна е тази наука.

Това не е просто измислица на професор от Кеймбридж. Литл е убеден, че всеки от нас може да направи нещо нетипично за него, за да постигне важна лична цел.

Литл и неговите колеги прекарали много години в изучаване как да се избавим от ограниченията, наложени ни от постоянните черти на нашия характер , и да заживеем щастливо.

За да разберете смисъла на техния труд, отделете няколко минути, за да запишете няколко ваши лични проекта: например, да отслабнете, или да станете образцов стопанин за вашето куче, или да напишете книга.

Този списък не е задължително да бъде изчерпателен.

Обикновено е само ориентировъчен и съдържа около 15 точки.

Сега помислете над всяка точка.

Помислете за нейната важност и значение за вас, доколко съответства на вашата личност и на ценностите ви, носи ли ви този проект радост или стрес и недоволство.

Трябва да също да прецените какви успехи сте постигнали и до колко сте уверени в това, което някога ще завършите.

Тези въпроси имат отношение към основните параметри, които се измерват в рамките на формален анализ на лични проекти – значение, управление, връзка с други отрицателни емоции.

А сега по-подробно да разгледаме няколко проекта, които са най-важни за нас и отговарят на вашите ценности и на вашата личност.

Това са вашите основни проекти, от които до голяма степен ще зависи вашето щастие и благополучие.

В своята книга Литл пише, че знанието може да ни даде много.

Чертите на характера са това, което представляваме, а нашите проекти са това, което правим, и е в нашите възможности да ги променим.

Избирайте подходящи проекти и намерете правилни начини за тяхното осъществяване, и тогава ще можете да направите своя живот по-богат и по-радостен.

Как личните проекти ни влияят?

Шансовете да станат по-щастливи се повишават у тези, които вярват, че техните проекти ще се осъществят.

Нашата увереност, че даден проект ще бъде реализиран е дори по-важна от нашето благополучие, отколкото значимостта на самия проект.

Помогни на приятел да бъде здрав!

4.48 118

Malchugani.com banner

Завършил Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". Специализиран по отношение на травмотологията и с интереси в областта на сексуалното здраве. Активно заинтересуван от травми предизвикани при професионалните спортове. Главен редактор на Lechenie.bg