Сексът винаги е представен като нещо специално във всичките еротични романи и романтични филми, които са така широко навлезли в животите ни.

Той рядко е „просто секс“, никъде не представлява единствено чист и прост полов акт, даже не и в повечето порно филми. Това, което винаги е част от подобна сцена е именно хубавата атмосфера.

И неслучайно. Тя засилва влиянието на действието, увеличава в пъти повече оказания ефект, придава невероятни емоции на случващото се, представя го в един необятен спектър от цветове, които няма как да бъдат усетени по такъв начин.

В живота също е така. Според направени проучвания, огромен процент от участвалите споделят, че самата атмосфера ги възбужда повече отколкото само партньорът им или простия сексуален контакт.

Но за жалост, все повече и повече хора пренебрегват тази част от еротичното преживяване. Те обаче не знаят колко изпускат, защото така намаляват удоволствието си от акта страшно много.

По този начин често, сексът набързо, на който не се обръща подобен вид внимание, може да се окаже изключително разочароващ.

Но на какво при създаването на атмосферата да наблегнем, за да подобрим качеството на преживяването, за да засилим чувствата и да се възбудим още повече?

Има някои съществуващи стереотипи, които всъщност е добре да бъдат следвани – те наистина успяват да създадат подходяща обстановка за един незабравим хубав секс.

Те са изключително популярни в драматичните и романтични леки филми, сред любимите еротични книги на много дами и са част от обучението, през което трябва да премине всеки бъдещ /понякога и настоящ/ кавалер.

1. Светлината

Научно доказано е, че светлината има огромен ефект върху начина, по който се чувстваме. Тъмнината създава чувство на мистерия, на тайнственост, вдъхва истинско сексуално желание.

Обаянието на нощта е наистина незаменимо – спуснатите завеси са част от задължителния декор.

Освен това е установено, че много от дамите се чувстват доста по-сигурни на тъмно и са по-склонни да проявяват въображение в акта – тъмнината действа като маска на тях и на телата им, което ги прави по-уверени, тъй като голяма част от нежната половина на населението не се гордее с телосложението си.

Също така е доказано, че тогава хората са склонни да стават по-чувствителни и по-емоционални, което допълнително засилва интимността на акта и близостта между двамата партньори.

Ако все пак не искате да рискувате да се блъснете в някой шкаф при всички загасени лампи, направете го още по-романтично – запалете си свещи. Ще се почувствате като в истински филм.

2. Музиката

Подходящата музика е сигурно средство, което може силно да увеличи възбудата ви, а песен, носеща някакво скрито значение за вас може да има двойно по-голям ефект.

Научно доказано е, че правилните текстове и лирики, съчетани с определен ритъм, мелодия и т.н. са огромен афродизиак.

3. Чаршафите

Красивото спално бельо не е за подценяване – все пак то е създадено, за да бъде измачкано, нали така? Цветовете, които ви заобикалят могат да повлияят изключително силно на емоциите, които ще съпътстват сексуалния ви контакт.

Най-добре се погрижете в тях да преобладава или поне присъства червеното. Да не забравяме, че именно то е цвета на страстта.