Когато отслабнете с няколко килограма е много вероятно да се сблъскате с проблем като увисналата кожа. Много жени се оплакват, че не могат да влязат в любимите си дрехи заради увиснала кожа.

Те се чувстват подути и телата им не изглеждат красиви. Ако сте една от тях и се опитвате да се отървете по естествен път от увисналата кожа, не очаквайте зашеметяващи резултати без да положите усилия.

Спазвайте тези прости, и въпреки това доказани правила, и ще имате перфектно тяло преди плажния сезон.

1. Използвайте бадемово или кокосово масло всеки ден

Използването на бадемово или кокосово масло всеки ден ще овлажни кожата ви, ще ви помогне да стегнете увисналата кожа и да се отървете от стриите. Втрийте малко масло върху корема и бедрата преди лягане. Когато се събудите, ще имате копринено гладка подхранена кожа, която на мига ще подобри настроението ви. Може да използвате и бадемово масло за по-добри резултати.

2. Ходете на масаж 4 или 5 пъти седмично

Масажът е популярно и ефективно средство, което помага да се намалят цялостните телесни мазнини и предотвратява увисването на кожата. Да ходите на масаж поне 4 или 5 пъти седмично, е един от доказаните начини да стегнете кожата си след отслабване.

Много хора твърдят, че терапията с масажи им е помогнала да тонизират тялото си, докато други твърдят, че за тях тя не е дала ефект. Опитайте, нищо не губите. Масажът има много ползи за здравето, така че дори да не се отървете от увисналата кожа, ще подобрите цялостното си здравословно състояние.

3. Включете упражнения с тежести във вашата фитнес програма

Всички знаем, че тренировките с тежести помага за отслабване, но знаете ли, че те помагат също така да стегнете когата си и да тонизирате тялото си? Включете упражнения с тежести във вашата фитнес програма всяка седмица (поне 3-4 пъти седмично) за да станете свидетел на първите резултати.

Но не прекалявайте. Не искате да изглеждате като културист. Малко тонизиране на мускулите ще помогне на кожата ви да изглежда по-стегната, а така също ще ви направи по-уверени и ще подобри цялостния ви външен вид.

4. Включете упражнения с тежестта на тялото във вашия тренировъчен режим

Друг начин да изградите здрави мускули и да стегнете отпуснатата кожа след отслабване, е да правите упражнения с тежестта на тялото всеки ден, или поне 4-5 пъти седмично. Можете да избирате между лицеви опори, подскоци, усуквания, клякане, коремни преси и др. Упражненията със собствената тежест са идеални за хора с натоварено ежедневие. 10 минути сутрин или по време на обедната ви почивка ще бъдат достатъчни, за да ги направите.

5. Яжте повече плодове и зеленчуци

Приемайте 5-6 порции плодове и зеленчуци на ден, за да помогнете на кожата си да се възстанови по-бързо след остлабване. Правилото е да консумирате сурови плодове и зеленчуци, не ги гответе.

Можете да ядете всякакви плодове и зеленчуци, които харесвате, като започнете от горски плодове, грейпфрут, манго, банани и стигнете до моркови, авокадо, краставици и домати. Изборът е неограничен, единственото, което трябва да направите, е да направите разумният избор.

6. Не използвайте козметични продукти, съдържащи сулфати

Когато се опитвате да стегнете отпуснатата кожа или просто да се погрижите за кожата си, не трябва в никакъв случай да използвате козметични продукти, които съдържат сулфати. Когато си купувате шампоан, сапун, душ гел или почистващ продукт, убедете се, че не съдържат сулфати. Сулфатите дразнят и изсушават прекалено вашата кожа, водейки до бръчки, увиснала кожа и акне по тялото.