Това са елементарни за изпълнение , но много важни правила.

Хората го практикуват, тъй като анусът е изпълнен с нервни окончания и може да е много чувствителен. За някои това е ерогенна зона, която носи удоволствие, ако се стимулира с пръсти, език или с пенис или със секс играчки.

Аналното отвърстие е много тясно, защото осигурява приятно притискане на мъжкия полов член.

С този вид секс са свързани много страхове и митове. Но ако добре се подготвим и помним за безопасността, нищо лошо няма да се случи. Тази практика добавя разнообразие в сексуалния живот.

Трябва да се пробва, ако го желаете и сте готови за експерименти.

Как да започнем подготовката за първия анален секс

Разговор с половинката

Първо, следва да се уверите, че и двамата сте готови за това. Второ, ако имате някакви притеснения, то по-добре да ги обсъдите с половинката. Тогава няма да изглеждат толкова страшни.

Трето, попитайте какво харесва мъжът до вас, и му разкажете за своите предпочитания. Приятно ли е, когато ви милват с език и с пръсти, кои зони на тялото са особено чувствителни, какви пози обичате?

Така заедно ще обозначите границите на позволеното. По време на разговора е възможно да се почувствате неловко. Но е напълно необходим, за да се изясните с половинката кой какво точно и как го харесва.

Морално и физическо отпускане

Аналният секс трябва да се практикува само ако го искате. В противен случай едва ли ще получите удоволствие. От страх и недоверие не можете да се отпуснете.

Мускулите, които заобикалят ануса, ще бъдат напрегнати, което ще доведе до болезнено и трудно проникване.

Затова се постарайте да се настроите на романтична вълна. Не се страхувайте, че ще объркате нещо или ще го направите неправилно.

Преди срещата си вземете гореща вана с пяна, запалете свещи, пуснете любимата музика. И като цяло създайте приятна обстановка.

Погрижете се за безопасността

По време на анален секс трябва да се използва презерватив. За съжаление, за това много от нас забравят, защото го възприемат като средство за защита от бременност и толкова.

При анален секс, както и при вагинален, може да се хване венерическа болест, дори и ХИВ, освен това анусът е пълен с бактерии.

Дори и двамата партньори да са напълно здрави, те могат да се заразят с инфекции след проникване без защита.

Затова презерватив трябва да се държи под ръка. Необходими са няколко, ако след анален секс смятаме да практикуваме вагинален и орален.

Не трябва един и същ презерватив да влиза в ануса, след това във влагалището и в устата. Това правило се отнася не само за пениса, но и за секс играчките.

Повече лубрикант

За разлика от влагалището, анусът не отделя естествена смазка. Затова и задължително трябва да се използва лубрикант, в противен случай е възможно травмиране на стените на отвърстието.

Смазката трябва да бъде:

  • На водна основа – не уврежда презервативите от латекс;
  • Без анестетик и обезболяващ ефект, в противен случай е възможно нарушаване на мускулната тъкан, формиране на малки рани и дори разкъсване, без изобщо да се усетим.
  • Специално предназначена за секс – никакво масло, вазелин, крем, душ гел и прочие. Тези средства не са подходящи за лубрикант, възможно е да разпространят бактерии и да увредят лигавицата.

Задължително тоалетна и душ

Страхът да не се стигне до зацапване по време на анален секс, безпокои повечето дами. За да не се случва това, е необходимо предварително изхождане и поне няколко часа преди секса не трябва да се яде.

След това отвън анусът и перинеума се измиват с душ гел или със сапун за интимна хигиена. Средството не трябва да попада вътре, тъй като е възможно да предизвика раздразнение. Обикновено тези процедури са достатъчно.

Клизма не се препоръчва – без медицински показания не трябва да се прави. С времето може да предизвика привикване и проблеми със самостоятелното изхождане.

Максимум следва да се използва анален душ. Събира по-малко течност, отколкото клизмата, и сравнително повърхностно почиства ректума.