Много двойки изпитват неудовлетвореност от секса и причините за това са най-различни, но те изпитват срам да споделят проблема с интимните си половинки. Как трябва да подходим към проблема и как да започнем такъв разговор?

Много двойки са единодушни, че имат фантастичен сексуален живот, а причината за това се дължи на добрата комуникация. На пръв поглед идеята за разговор, който може да засегне някоя от страните не е толкова добър план, но всъщност се оказва много по-ефективен метод за решаване на проблема, отколкото носенето на провокативно бельо или изучаването на нов сексуален трик. Общуването ще ви помогне да разкриете на половинката си вашите нужди и желания. Липсата на интимност в общуването може да повиши сексуалната неудовлетвореност и да обтегне отношенията. Ако сте от хората, които се притесняват да говорят за сексуалните си отношения, прочетете няколко съвета, които стъпка по стъпка ще разширят мирогледа ви и ще ви помогнат да постигнете интимна близост с партньора си.

Изяснете пред себе си какво ви притеснява

Преди да поставите темата пред половинката си помислете какво ви притеснява. Понякога неудовлетвореността в секса зависи от психическата нагласа на двете страни, затова е необходимо време, за да сте сигурни, че проблемът е именно този, който предполагате. Говорете с приятелите си или напишете всичко, което чувствате върху лист, по този начин ще си дадете ясна представа за същината на проблема.

Помислете къде е най-подходящото място да проведете този разговор. Идеята да започнете разговора по този въпрос в леглото може да доведе до негативни емоции. Изберете място извън любовното гнездо, отидете на разходка или се усамотете в парка.

Важно е да започнете разговора на място, на което няма да ви прекъснат. Ако отивате на парти или очаквате гости за вечеря отложете този разговор. Целта е да не ви прекъсват, за да имате възможност спокойно да обясните какви са притесненията ви и да не създадете излишно напрежение.

Имайте предвид, че партньорът ви иска да се погрижи вашето сексуално удовлетворение, затова забравете за всякакъв страх и започнете разговора с лекота, знаейки, че това е възможност, която ще ви сближи.

Въпреки че разговорът може да ви се струва труден бъдете честни за чувствата си и причината за тях, дори темата да предизвиква смях.

Започнете с общи въпроси, като: „Какво ти харесва най-много в сексуалния ни живот?“

Въпросите от този тип са идеално начало за свободен диалог, постепенно ще започнете разговор за нещата, които ви притесняват. За да избегнете недоразумения заменете изречения като „Ти не отделяш достатъчно време на тази област“ с „Мисля, че за да постигна оргазъм имам нужда от още малко стимулация в тази зона“. Използвайте подход, които звучи като покана, а не критика. Насърчавайте половинката си да сподели всяко недоволство, понеже не и изключено да има и от негова страна.

За да се поддържа равновесие в една връзка, трябва да оценявате опитите за близост на половинките си. Мъжете имат нужда да чуват, че усилията им са забелязани и това си стимулира да продължават да опитват.

Не се срамувайте след интимен контакт, да продължите този разговор в спалнята, като си създадете собствени игри, които да проучват желанията ви. Когато сте в спалнята се концентрирайте само върху позитивните страни на интимната ви близост.

Винаги споделяйте за новите неща, които изпробвате. Говорете си какво ви кара да се чувствате страхотно и какво още искате да направите. Бъдете мили един с друг, забравете за подхода, който включва критика, понеже може да нараните чувствата на партньора си и това да доведе до срив в отношенията ви.