От списание „Health“ разкриват 8 трика, с които ще забравим за излишните килограми. При по-голяма част от хората, края на диетата е свързана с бързо възвръщане към нормалния начин на живот. Има по-добър начин да отслабнете, като забравите за изтощителните диети и промените част от вредните си навици. В действителност, голяма част от читателите, които са успели да загубят от 10 до 60 килограма, споделят каква е тайната за тяхната трансформация, а именно простите трикове, които ще ви поддържат винаги във форма. Прочетете съветите на читателите на списание „Health“ и прочетете какви резултати са постигнали.

Ограничете храненията си навън

Кери Бътлър, от американския град Джоплин, споделя, че преди се е хранила до девет пъти седмично в ресторант. „Намалих храненето навън до веднъж седмично и започнах да си поръчвам пилешка скара и зелена салата, вместо тестени изделия, само за месец загубих 20 килограма.“

Не си купувайте вредни храни за вкъщи

„Постигнах желаното тегло, след като спрях да си купувам закуски от магазините за хранителни стоки. Ако исках чипс или шоколад, трябваше да отида до магазина, за да го получа. Това неудобство обикновено беше причината, за да пренебрегна желанието си.“ - споделя Хедър Дел Басо от Устър, Англия.

Закуска от 300 калории

„Преди, винаги пропусках закуската, но сега не излизам, без да съм започнал деня си със здравословен микс от протеини и пълнозърнести храни, които не надвишават 300 калории. Понякога си правя сандвич с натурално фъстъчено и ябълковo масло, което ме засища и се храня по-малко през остатъка от деня. За малко повече от година съм отслабнал с 65 килограма.“ - споделя Бо Хейл от Тълса, Оклахома, пред читателите на списание „Health“.

Използвайте правилото за 5-те минути

„Опитвам се да правя физически упражнения, винаги когато е възможно. Правя скокове, клекове или коремни преси по време на телевизионните реклами или танци или докато мия съдовете. Това изгаря допълнителни калории и ме предпазва от безсмисленото дъвчене пред телевизора. Днес дрехите ми седят по-добре, а и съм по-тонизирана от всякога.“ - споделя Меган Тискарено.

Откажете се от вредните навици

„Веднага щом се отказах от пушенето започнах да посещавам фитнес зала и да използвам услугите на личен треньор. Трябваше да се упражнявам, за да се чувствам здрава, но бързо се запалих по идеята за здравословен живот и продължих. За три месеца отслабнах с 37 килограма“ - споделя постиженията си Лейла Фатхи, от Мемфис, Тенеси.

Почистете дома си

„Почистих напълно килера си. След като смених храната като сладолед с по-ниско калорични закуски, като печени слънчогледови семки или специални зърнени култури, започна да отслабвам без усилия. Сега съм по-слаба, отколкото бях преди да родя двете си деца!“ – казва Лори Фелдман, от Флорида.

Не вечеряйте през късните часове

„След работа, аз и моите колеги винаги вечеряхме заедно и обикновено наблягахме на дълбоко пържени храни. Тогава ние променихме нещата. Вместо да вечеряме навън, започнахме да се разхождаме заедно. Година по-късно отслабнах с повече от 40 килограма“ - споделя Елън Сетзер от Кливланд, Охайо.

Добавяйте повече зеленчуци към менюто си

„С добавянето на зеленчуци, към храните, които обичам като пица гарнирана с рукола и зелени чушки вместо пеперони, бързо се насищам и вече нямам място за храни като чипс или десерти. Казах сбогом на четири размера на дрехите си!“ – споделя Жанеса Мондестин от Ню Йорк.