Има неща, които са неизбежни, стареенето е едно от тях. Във всяка възраст можем да бъде красиви и очарователни.

Кои са най-добрите anti-age съвети на всички времена

Винаги ползвайте козметика срещу слънце

Невинаги за стареенето е виновна възрастта. Понякога за него способства начинът на живот. Ако не си слагаме слънцезащитен крем, се активират процесите на фотостареене. Първите негови признаци са бръчки, пигментация, кожата става по-груба.

Препоръчително е ежедневно използване на слънцезащитен крем със SPF25 и по-висок. Необходимо е да се носи на всички открити участъци на тялото. Много хора забравят за кожата и за деколтето.

Без страх от киселинните пилинги

Киселина – това звучи наистина страшно. Всъщност киселинните пилинги, разработени от дерматолози специално за кожата на жените, работят безопасно и ефективно.

Най-добър вариант за киселинен пилинг е средство, което съдържа едновременно и салицилова, и гликолова киселина.

Препоръчително е да се използва веднъж седмично при суха кожа, и два пъти – за всички други типове.

Ако се следва този съвет, ще може да бъде намалена дълбочината на бръчките, да се отстрани пигментацията и да се повиши еластичността на кожата.

По-гъсти вежди

Гъстите и добре очертани вежди зрително подмладяват, създават илюзия за младо, свежо лице. Добре е да се инвестира в продукт, който запълва пробойните във веждите.

Формулата на продукта трябва да бъде мека, за да се постигне естествен ефект. За да се стимулира растежа на веждите, може да се използва рициново масло, то наистина прави чудеса.

НЕ на руж с матов оттенък

Ружът със сияещ нюанс подчертава оттенъка на кожата, а също и зрително стяга тургора на лицето. Благодарение на естествения блясък и натуралния ефект помага визуално да се свалят няколко години.

Опитайте производни на витамин А

Производните на витамин А, сред които ретинол и ретиноева киселина, са едни от най-добрите anti-age съставки на козметиката.

Всяка жена, която иска да запази младостта, трябва задължително да използва нощен крем с такива съединения. Подобни средства стимулират образуването на колаген и еластин, помагат за почистване на порите, изтриват бръчките и спомагат за намаляване на пигментацията.

Използвайте коректори

Коректорите са като магическа пръчка, която може да замаскира внезапно появила се пъпка или раздразнени участъци на кожата. Скриват зачервяването на бузите и на носа.

Оранжевите нюанси пък замаскират сините кръгове под очите.

Маникюрът да е неутрален

Чистите нюанси на лака за нокти придават на кожата на ръцете по-младежки външен вид. Но е важно също да не се забравя за грижата за кутикулата.

Дори младата суха кожа изглежда по-стара. Глезете по-често кутикулата на ноктите с козметично масло.

Дългият бретон е на мода

Дългият бретон е идеален за скриване на белезите на възрастта – тънките линии и бръчки. Също омекотява чертите на лицето и подчертава дълбочината на погледа. Бретонът е по-добре да се подстригва на слоеве, за да бъде структуриран и да има обем.

Правилно завършване на миенето на косата

Препоръчително е косата да се изплаква с хладка вода. Първо, по-лесно се оформя прическа, и второ придобива очарователен блясък.

Избягвайте тонове с матов оттенък

За да изглежда лицето ви младо и красиво, купувайте тонизираща и овлажняваща козметика с ефект блясък.

Всички продукти, които са с матова формула подчертават гънките и бръчките на кожата.

Козметика с хуалурон

Една молекула хиалуронова киселина може да задържа до 1000 молекули вода. Благодарение на това се поддържа овлажняването на кожата и помага за разминаване на линията на гънките и на бръчките.

Купувайте козметика с нискомолекулярна хиалуронова киселина, която овлажнява кожата и я заглажда.

Фитнес и тренировки

Движението, това е най-лесният и евтин начин за запазване на младостта. Може да се тренира у дома, навън, в офиса и във фитнеса.

При изпълнение на прости упражнения и при практикуване на бягане, ходене, силови занятия на тренажор и плуване.

Доказано е, че интензивните тренировки способстват за подмладяване на клетките, ускоряват обмяната на веществата и забавят процесите на стареене. Освен това след фитнес кожата изглежда по-млада, сияеща и еластична.