Във филмите сексът винаги изглежда страхотно. Но по време на среща много мъже изпитват затруднение да се отпуснат или предразположат и в крайна сметка нещата не се развиват според очакванията. Понякога ви се е случвало да изпитате моментна тревожност и, без значение от сценария, със сигурност се е изпарявало желанието ви за секс.

Какъв сексуален живот водите?

Проучване на Университета в щата Охайо констатира, че младите мъже мислят за секс около 19 пъти на ден (в сравнение с жените, които мислят за него около 10 пъти дневно). Въпреки че това е доста време, мъжете все още са объркани за представата, която определя секса за страхотен и много от тях не са наясно как да го постигнат.

Голяма част от мъжете са изправени пред психологически и физически бариери, които ги разделят от страхотен секс. Дори да изпитвате чувство на неувереност, понеже до сега сте се придържали към митове и погрешни схващания за секса, може да използвате няколко заучени фрази, които ще подобрят сексуалния ви опит и ще ви помогнат да придобиете необходимото самочувствие.

Какво е страхотен секс?

Пати Бретан е клиничен сексолог и автор на „Изкуството на секса“ или „Как да осигурим множествени оргазми за партньора си“. За много мъже това означава, че ще издържат три минути. Вашите умения зависят до голяма степен от партньора ви и връзката, която сте осъществили по между си.

Хората могат да говорят за добър мач, но когато става дума за секс, повечето не мислят, че техният пол е толкова добър, колкото трябва да бъде. Ако търсите наръчник, който да ви покаже тайните на страхотния секс, опитайте тези шест съвета, за да подобрите сексуалното си удоволствие.

Говорете си, докато си почивате

Разговорът след секс върху възглавниците е от изключително значение. Не става въпрос за целувки или любимото гушкане, а за коментари върху сексуалните действия, които мъжете могат да използват, за да разговарят за това, което искат и което партньорът им харесва. Ако искате да подобрите секса си трябва да бъдете открити и доверчиви.

„Ако започнете интимен разговор с партньора си, това ще доведе до много по-еротични и експлозивни сексуални отношения“, казва Джой Дейвидсън, психолог, сексолог и автор на „Fearless sex”, в Ню Йорк.

Не вярвайте на слуховете в съблекалнята

Мъжете могат да се похвалят пред приятелите си, като задължително се стремят да преувеличават честотата на тяхната сексуална активност. За разлика от жените, мъжете са изложени на по-малка вероятност да изпитват несигурност, когато става въпрос за секс. Мъжете създават изкривени изображения за сексуалния си живот един пред  друг.

Според Майкъл Кастелман, експерт по сексуалните отношения и автор на „Страхотен секс: Мъжко ръководство за тайните принципи за изключителен секс“, средната честота на полов контакт при дългосрочна връзка е приблизително веднъж на всеки 10 дни.