Вашата личност се определя от съвкупността от гени и от месеца, в който сте се родили.

Има много изследвания, показващи, че типът характер не се дължи само на гените, които човек е получил от своите родители. Да вземем, например месецът на вашето раждане.

Ако сте се родили в разгара на зимата, тоест през януари, вие вероятно сте били по-голям/а от повечето свои съученици и това ви е било едно предимство по време на обучението в училище.

Ако пък сте родени през лятото – това означава, че вашата майка, когато в самия край на бременността си с вас, е яла повече плодове, отколкото ако ви беше родила през пролетта. И това са само няколко очевидни примери.

Но какво да кажем за самия характер на човека?

Ето какво показват социологическите проучвания за типа поведение на хората, родени през различните месеци.

Януари

Тези, които са родени през януари най-често са амбициозни, трудолюбиви и честни хора. Те също се отличават с хипернаблюдателност, обожават дивата природа. Тези хора са умни, притежават отличен интелект и са необикновено продуктивни в работата. Но за съжаление често са интроверти.

Февруари

Февруарските деца са умни и със свободен дух. Отличават се с това, че са непослушни в детството, а когато пораснат – най-много ценят свободата.

Март

Мартенските момченца и момиченца са по-често мечтатели. Те обикновено са срамежливи и дружелюбни, естествени и честни. Тези които са родени през март първо помагат на другите като често се случва така, че пренебрегват себе си.

Април

Хората, родени през април, почти винаги са силни личности. Те са решителни и съобразителни, обичат нещата да се случват бързо и отличават със особена смелост.

Май

Родените през този месец са най-често с властен, волеви, а понякога и с жесток характер. Майските хора често са раздразнителни и не приемат мненията на околните, когато то не съвпада с тяхното.

Юни

Тези хора най-често са с висок интелект и на тях им се отдават повече философията и психологическите науки.

Юли

Хората, празнуващи рожден ден през този месец, са по-често емоционални, чувствителни и сантиментални. Те обичат да се грижат за другите, като ги поставят на първо място. Обратната страна на тези положителни качества капризността, темперамента и понякога непредсказуемост.

Август

Родените през последния изцяло летен месец се отличават преди всичко с храброст и безстрашие.

Септември

Тези, които са се появили на бял свят в първия есенен месец почти винаги са общителни, грижливи и добре организирани и дисциплинирани. Те са внимателни и обичат да планират всичко по-рано.

Октомври

Ако сте родени през месеца на златната есен, то вие най-вероятно емоционален и решителен човек и привличате другите хора със силата на своята личност.
Но за всяко внимание, за което вие така жадувате, трябва да си плащате, образно казано, така че бъдете внимателни.

Ноември

Момченцата и момиченцата, родени в месеца на мъглите, се отличават със съобразителност, остроумие и отлични аналитични навици. В зряла възраст те са целеустремени хора, въпреки че изпитват нужда да получават похвали от другите и одобрение от страна на началниците, роднините и приятелите си.

Декември

Тези, които са родени през последния месец от годината и обикновено притежават отлично чувство за хумор. Те обичат да общуват и да играят на различни игри и да си прекарват весело времето.