Има ли врьзка между секса и ползването на мобилния телефон?

Как мобилният телефон влияе на секса?

Национално проучване показва, че около 12 на сто от жените използват мобилните си телефони по време на сексуален акт. Според проучването около 21% от 1000 майки взимат смартфоните си дори когато посещават тоалетната.

Как сексуалното образование влияе на тийнейджърите?

Хората предполагат, че когато тийнейджърите получат сексуално образование ще се почувстват по-сигурни и ще започнат по-рано да водят полов живот. Всъщност според изследванията се наблюдава обратната тенденция. Според публикацията на неправителствения институт Guttmacher през 2012 г. младежите, които се информират за сексуалното здраве започват да правят секс в по-зряла възраст.

Колкото повече толкова по-весело?

Според едно изследване, проведено през 2011 г. едно от всеки 13 момичета на възраст между 14-20 години съобщава, че е участвало в групов секс. Всъщност проучванията показват, че има по-голяма вероятност тези момичета да са били изложени на порнография или сексуално насилие в детството. Резултатите от проучването са описани подробно в Бюлетин на Нюйоркската академия по медицина и показват, че 7,3% от 328 анкетирани момичетата са участвали в групов секс. Повече от половината участнички в тази група съобщават за сексуален натиск от страна на партньорите си, а 45% от тях не са използвали предпазни средства.

Сексът продава!

Вероятно всеки е чувал този израз поне веднъж в живота си, но дали е достоверен? Според анализ на списания в периода между 1983 г. и 2003 г. През този период броят на сексуалните обяви в масовите издания се е повишил от 15 на сто до 27%.

Влияят ли излишните килограми на сексуалните удоволствия?

Всъщност Да! Оказва се, че холивудските филми са причина много хора да се срамуват от телата си. Едно малко проучване, в което участват затлъстели жени установява, че дамите, които са приели външния си вид и не изпитват притеснения от килограмите си правят много по-добър секс в сравнение с тези, които ненавиждат тялото си.

Секс за първи път

Момчета и момичета губят девствеността си приблизително през един и същи период. Според проучване на института Кинси средната възраст, през която момчетата осъществяват сексуален контакт е е 16.9 години, а момичетата около 17.4.

Презервативите

Според 50 проучвания, публикувани през 2012 г. в списание за сексуално здраве много двойки използват предпазни средства едва по средата на половия акт. Всъщност данните от проучванията показват, че младите хора не смятат презервативите за надеждно средство за защита от болести.

Истината е, че употребата им не може да ни предпази от всички полови инфекции, но може да ни защити от хонорея, хламидиоза и ХИВ.

Според различните проучвания между 17% и 51% от хората съобщават, че използват презервативи по средата на сексуалния акт и това е причината да смятат, че те не предпазват от болести, които се предават по полов път. Според учените около 75% от мъжете и 82% от жените дори не проверяват дали предпазните средства може да са повредени преди да ги използват.

Топлината на тялото

Проучвания показват, че преди да настъпи периодът на овулация жените поддържат средна телесна температура между 35.5 до 36.6 градуса по Целзий. Веднага след овулацията телесната температура се покачва между 36.1 - 37.2 градуса по Целзий. Оказва се, че измерването на телесната температура е най-точният начин за определяне на овулацията. Учените са доказали, че денят, когато температурата на тялото е най-ниска е настъпил овулационния период.