На практика всички диетолози твърдят, че отслабване е невъзможно, без да сме се отказали от мазното, соленото, сладкото и от тестеното. Макар и за последното да може да се поспори.

Известно ли ви е, че можете да се сдобиете с идеална фигура с помощта на лененото брашно?

Всъщност ленът е не само растение, което се използва за производството на тъкани. Използването на ленено брашно вече отдавна се практикува за прочистване и оздравяване на организма.

С какво е полезно лененото брашно за нашето тяло?

Многобройните отзиви за използване на лененото масло за прочистване на организма и за борба с излишните килограми свидетелстват, че този продукт притежава наистина целебни свойства.

Важно е да се отбележи, че само по себе си лененото брашно се образува чрез смилането на лененото семе, тоест на същия принцип както се произвежда и стандартното пшенично брашно, което почти всеки от нас употребява в ежедневието си.

Не следва да се бъркат лененото брашно с пресованите ленени семена, като в последните се съдържа 48-50% ленено масло, а това означава, че в диетичното и оздравителното хранене трябва да се използва в сравнително ограничени количества.

Освен това липсата на масло в лененото брашно позволява по-дългото съхранение на полезните му свойства и да не се разваля.

В лененото брашно се съдържа огромно количество растителни белтъци, полиненаситени мастни киселини и микроелементи.

Калий, магнезий, цинк, фолиева киселина – тези и други полезни вещества може да се набавяте, като използвате ленено брашно за отслабване.

Диетолозите и лекарите препоръчват включването му в ежедневното меню при заболявания на стомаха, на червата, на пикочните пътища.

В лененото брашно присъства и т.нар. ленена слуз, която е естествено слабително. Освен това брашното е богато и на антиоксиданти, подобряващи състоянието на чревната микрофлора.

Как да отслабнете с помощта на лененото брашно?

Как можете да използвате лененото брашно за отслабване?

Навярно много жени желаят да върнат предишните си форми с наближаващия край на зимата, в която обикновено се храним обилно, но за сметка на това се движим доста по-малко.

Лененото брашно ще ви помогне в това. За това е достатъчно просто да го включите в менюто. Как да направите това? Овалвайте рибата или месото, които приготвяте, или го добавяйте към различни супи.

В лененото брашно се съдържат много малко въглехидрати и затова то няма да навреди на фигурата ви, така както го прави пшениченото брашно.

Справянето с наднормените килограми е възможно, като едно от храненията се замени с 1 кофичка кисело мляко с ниско съдържание на мазнини, в което се добавя 1 супена лъжица ленено брашно.

Най-добре е от това да се състои вечерята ви – едно кофичка кисело мляко обикновено е 400 грама, така че това количество е напълно достатъчно, за да ви засити.

Ленено брашно за здраве

За профилактика на бъбречни заболявания – към 3 литра вода добавяте 4 супени лъжици ленено брашно. Тази смес се пие в продължение на 2 дни на всеки 2 часа.

Много малко хора знаят, че лененото брашно може да се използва за прочистване на тялото от паразити. За тази цел просто се добавя към храната, която консумирате без значение каква е, 2-3 чаени лъжички са напълно достатъчни за прочистване на хелминтите от тялото.