Как сексът може да стане по-весел и забавен?

Безопасно и забавно

Съществува мит, че хората, които практикуват безопасен секс се забавляват по-малко не само защото употребяват предпазни средства, но и поради психическата им нагласа. Всъщност изследванията показват, че една четвърт от младите мъже и жени смятат предпазните средства за излишни, но според останалата част от хората, които практикуват безопасен секс, той има много положителни страни.

Публикувана статия през 2012 г. в дневника за сексуално и репродуктивно здраве установява, че някои фактори като комфорт на партньора при орална и полова стимулация са по-приятни, понеже двойките не се притесняват от последици като нежелана бременност или болести.

Какво друго може да направи сексуалния живот забавен?

Според изследване, публикувано през септември 2012 г. двойките, които насочват партньора си чрез докосване и по този начин показват сексуалните си предпочитания са по-щастливи от своя полов живот.

Изследванията показват, че по време на интимност участниците дори не използват думи, всъщност невербалната комуникация е най-добрият и забавен начин да насочите половинката си към вашите сексуални предпочитания.

Безопасността на първо място

Говорейки за презервативи, задължително трябва да обобщим в коя възрастова група се използват най-много. Проучване през 2012 г. в списанието „Sex Research“ показва, че по-голяма част от момичетата, които учат в колежа използват предпазни средства най-често през първата година от обучението си.

Вероятно е изненадващо, че в по-млада възраст младежите от двата пола са по-склонни да практикуват безопасен секс. Според проучване на Центъра за контрол и превенция на заболяванията около 80% от момчета са използвали презерватив по време на първия си сексуален контакт.

Добра новина: Оргазмите могат да се получат навсякъде

Една чудесна новина, според проучванията дамите не се нуждаят от партньор, вибратор или някакъв вид сексуална стимулация, за да получат оргазъм. Според изследванията едно добро упражнение може да свърши работа.

Участнички в американско проучване са получили оргазми, които са причинени от различни видове физически упражнения. Според данните около 40 на сто от жените са получавали тези сексуални преживявания повече от 11 пъти в живота си.

По-голяма част от дамите, получили „оргазъм“ по този начин признават, че изпитват притеснение, когато правят физически упражнения на обществени места.

Неуловимият оргазъм

Докато някои жени могат да получат оргазъм с малко физическа активност, около една четвърт от дамите в световен мащаб никога в живота си не са достигали до този момент.

Детайлно изследване, публикувано в списанието на Британската асоциация на урологични хирурзи през август 2010 г. установява, че жените на възраст между 18 и 30 години имат проблем с достигането до оргазъм. Според изследванията, когато тези жени преминат определена възраст се понижава и сексуалното им желание.

Науката се оказва безсилна при жените, които нямат сексуално желание

Има много статии в онлайн пространството, които показват как дамите могат да достигнат до оргазъм. За разлика от всички тези препоръки в науката все още не е открито средство, чрез което да се стимулира желанието на дамите и това да улесни достигането до оргазъм.

Според 101 проведени проучвания причините могат да се дължат на физическо неразположение или липса на сексуално желание. Изследванията показват, че много от дамите с ниско либидо се срамуват от проблема си и търсят решение.

В момента на пазара е пуснат продукт, предназначен за повишаване на женското либидо - флибансерин. Медикаментът се препоръчва за употреба от жени, които са в период на менопауза или изпитват сексуални смущения.

Въпреки че много хора препоръчват употребата на медикамента се оказва, че продукта има малък положителен ефект. До момента лекарството е отхвърляно два пъти от Федералната администрация по храни и лекарства (FDA), а процентът на подобрение варира между 8 и 13% от всички участнички, което прави ефективността на продукта съмнителна.