Здравните ползи от изцеждането на сок са неоспорими. По-разумно е ежедневно да си приготвяте прясно изцедени сокове. По този начин, ще се възползвате от всички плюсове и ще избегнете евентуалните минуси на диета, която включва само сок. Прочетете четири причини, които ще ви убедят да пиете сок всеки ден.

По-високи енергийни нива

Не е тайна, че плодовете и зеленчуците са полезни за организма ни. Те съдържат витамини, минерали и ензими, които са от съществено значение за оптималното здраве. Едно от предимствата на прясно изцедения сок е, че храните не трябва да се преработват от организма и хранителни вещества се абсорбират по-лесно.

По този начин си осигурявате незабавен тласък на енергия. Изцеждането на сок също доставя енергия на тялото в по-дългосрочен план, понеже пресните зеленчуци и узрели плодове под слънчевите лъчи балансират нивата на рН и съдържат естествено тонизиращи биофотони.

Изцедените сокове ни помагат да отслабнем

Освен, че ще повиши енергийните ви нива, прясно изцедения сок ще ви зареди с енергия. Сокът естествено ограничава апетита, особено за въглехидрати, така че ще ядете по-малко. Освен това ще намалите размера на разширен стомах, който е резултат от нездравословно хранене.

За да извлечете максимални ползи, от продукта преминал през сокоизтисквачката, трябва да добавите повече зеленчуци, отколкото плодове. За целта може да потърсите в интернет рецепти за отслабване със здравословни изцедени сокове.

Изцедените сокове помагат за укрепване на имунната система

Различните комбинации от здравословни продукти улесняват процесите на червата, бъбреците и черния дроб, които са ключови органи и играят важна роля за детоксикацията и експулсирането на телесните отпадъци. Органичните плодове и зеленчуци също съдържат естествени растителни съединения, които са известни като фитохимикали.

Тези съединения са активни вещества, които ви предпазват от токсините в околната среда и болести като инсулт, сърдечно-съдови заболявания, рак и диабет тип 2. Естествените съставки от прясно изцедените сокове, помагат да подобрите здравето си, като ви защитават настинки и сезонни заболявания.

Подсилват здравината на кожата, косата и ноктите

Какво е необходимо, за да притежавате великолепна коса, сияйна кожа и здрави нокти? Това е още едно от предимствата на изцедените сокове. Плодовете и зеленчуците помагат за премахване на токсините от кръвта и тъканите и доставят на тялото необходимите витамини. Продуктите, които имат по-високо съдържание на вода, помагат за хидратацията на кожата и ви правят да изглеждате по-млади и здрави.

Краставиците, например, съдържат магнезий, калий и силициев диоксид и огромно количество вода. Високото съдържание на витамини стимулира растежа на косата и ноктите като ги направи по-дълги и им добави здравословен блясък.

Какви са практическите ползи от изцедените сокове?

Въпреки че фактори като възраст, пол и физическа дейност са от значение, обикновено се препоръчва смесването на 3 порции зеленчуци и 2 порции плодове на ден, което с помощта на сокоизстисквачка става много по-лесно.

Пиенето на изцедени зеленчуци и плодове помага да приемете храни, които не бихте консумирали самостоятелно, поради вкуса им, но по този начин ще извлечете жизненоважните хранителни вещества. Изцеденият сок е най-доброто средство за подобряване на хранителния ви режим, но е много важно да сведете количеството захар до минимум, особено ако пречи на здравословното ви състояние.