Всички сме я преживявали – поредната раздяла, която не трябваше да става по този начин. Още една връзка, която не мина според очакванията ни и която, за жалост, свърши, и най-вероятно не свърши особено красиво.

Да, хубаво е да си отделим един ден, но не и повече, който да прекараме в рев, самосъжаление, тъпчене със сладолед и шоколад, слушане на тъжна и бавна музика и превъртането на „нашата песен“, отново и отново.

И току-виж сме се пооправили и вече не хълцаме като полудели и сълзите пак рукват при „онзи куплет“. Този един ден е важен и е част от „лечението“ на разбитото ни сърце, но е страшно лоша идея да го повтаряме, потретваме и т.н., както имаме склонността, ние жените, да правим.

Преди да се усетим, най-вероятно, бихме били минимум 90 кг, останали без социален живот и без приятели и с доста наранено его, както и със самочувствие, няколко идеи по-ниско.

Затова, дами, след като си дадете „вашия ден“, ако чувствате за нужно въобще да си го давате на първо време, преминете към следващата крачка – да го забравите.

Но едва ли това ще стане толкова лесно – затова преди нея, много от нас изпитват огромно желание „да си го върнат“ за всичко, което бившият им партньор им е причинил и се захващат със задачата да започнат да му липсват и да му покажат какво е изгубил.

Но за съжаление, прекалено често тези опити си остават опити и завършват с провал, а пробвалите се да постигнат подобен ефект накрая се чувстват още по-зле. А защо?

Защото допускат една поредица от грешки в тези опити. А кои са те?

1. Да го карате да ревнува

Няма как да не ви е минало през ума, дори ако не сте го направили, да се появите с някой друг в техния квартал, в кафенето, където знаете че бившият ви приятел ходи или някъде около местоработата му, само и само за да види, че сте продължили живота си, вече сте с друг и току-виж е започнал да се проклина, че ви е изгубил и сега сте в други ръце.

Всичко хубаво, но трябва да сте наясно, че в повечето случаи съвсем не става така.

Най-вероятно, особено ако това се случва още в първата или дори втората седмица след раздялата, ще ви помисли за леко момиче и дори ще се зарадва, че вече не е с нас. Защото мъжете не искат да имат жена, която е била с всички.

2. Да го търсите

Не си позволявайте пиянски вечери, докато той още ви липсва – шансът да му се обадите и да звучите жалко, плачейки по телефона и обяснявайки му как искате да се съберете и как сте готови на всичко за това няма да ви събере, а напротив – ще го накара да се почувства притиснат, объркан и най-вероятно дори ще го накара да поиска да няма нищо общо с вас.

Никой не обича ревливите жени, които не запазват достойнството и самоуважението си, а са склонни да го хвърлят на вятъра, заради някой мъж.

3. Да следите какво се случва в живота му

Две причини да не го правите – първо, ще забележи, и то със сигурност, колкото и добър детектив да си мислите, че сте и това ще го накара да стои колкото се може по-далече от вас. И втората причина – само ще си причините още и още болка.

Просто си дайте време и поработете върху себе си – раздялата не е била случайна. Затова извлечете ползите от сегашното си положение и не се вспускайте в отчаяни опити да му показвате какво е изгубил, защото е твърде възможно да изглеждате смешно, и дори жалко.

Напротив – просто се старайте да се развивате и да посрещнете новия ден и помнете – няма как да прочетете цялата книга, ако стоите на една и съща страница.