Не можете да не опитате!

Вие навярно вече много пъти сте слушали за ползите за здравето от употребата на мед и ябълков оцет. Но ние сега ще ви разкажем за нова рецепта, която съчетава тези 2 прекрасни продукта.

Препоръчва тази напитка на хората, които имат някакви проблеми с храносмилането, усещат болки в мускулите, в ставите или в гърлото. Всичко, което е необходимо да правите, е да я употребявате ежедневно на празен стомах и после да наблюдавате как постепенно се оправяте.

Какви са ползите здравето?

Съчетанието на меда и ябълковия оцет е много подходящо средство за справяне с инфекциите и то не само като профилактично средство. Освен това тази смес унищожава бактериите, виновни за възпалителните процеси в нашия организъм.

Ето и пълният списък

- Отстранява болки в ставите, затова е изключително подходящо за хора с артрит;
- Премахва киселините;
- Помага при запек и други проблеми с храносмилането;
- Понижава нивата на холестерола в кръвта, способства за намаляване на кръвното налягане;
- Помага в борбата с наднорменото тегло;
- Отлично лекарство за тези, които изпитват болки в гърлото;
- Осигурява осезаем прилив на енергия;
- Кожата става по-чиста и еластична;
- Отстранява лошият дъх сутрин;
- Помага при възпалителни процеси;

Защо за вас е важно да пиете тази напитка?

Ние водим напрегнат и забързан начин на живот, консумираме големи обеми нездравословна храна и вредни напитки. Това води до промяна на нашия алкално-киселинен баланс – рН.

Ниското ниво на рН увеличава концентрацията на киселини в тялото над обичайните, което води до развитието на много заболявания и инфекции. Повечето от нас периодично чувстват пристъпи на слабост и гадене.

Но ако приемате тази напитка всеки ден сутрин, това ще ви даде енергия и ще спомогне за увеличаване алкалните нива в тялото ви. То ще получи сериозен съюзник в борбата със своите здравословни проблеми. А за вас ще бъде по-лесно да поддържате добра форма.

Рецептата на спасителната напитка

За начало трябва да се убедите, че продуктите, които смятате да използвате за направата ѝ са на 100% натурални и органични. Ако с ябълковия оцет въпросът е по-сложен, то с меда няма никакви проблеми – просто го купувайте от директно от пчеларите от съответните борси или пазари.

Съставки:

- 1 чаена лъжички мед;
- 1 чаена лъжичка ябълков оцет – можете да сложите и супена лъжица, ако сте в състояние да издържите вкуса.
- 1 чаша вода;

Как се пие?

Най-добре е тази смес да се употребява ежедневно. Рано сутрин, 20 минути преди закуска. За да разполага стомаха с време за храносмилането му. Също можете да го употребявате в рамките на деня в зависимост от вашите потребности и предпочитания.

Внимание – трябва да имате предвид, че употребата на твърде голямо количество ябълков оцет може да доведе до понижаване на нивата на калия и на плътността на костната тъкан.

Оцетът също може да влезе в реакция с диуретични и слабителни медицински препарати, които се използват за лечение на диабет и на сърдечно-съдови заболявания.

Ако планирате да пиете тази напитка редовно и за дълго време, то е добре да се консултирате със своя лекуващ лекар, който да направи преценка дали действително е подходяща с оглед настоящото ви здравословно състояние.