Мащабната урбанизация и свързаното с нея замърсяване на околната среда доведоха до съществено влошаване на екологичната обстановка и изменение състава на въздуха.

Има ли смисъл от попълването на дефицита на кислород? С какво е полезен кислородният коктейл?

Според лекари научният прогрес има редица странични ефекти.

Влошената екологична обстановка, понижаването на количеството на кислорода във въздуха, особено в мегаполисите, довежда адаптационните способности на организма до състояние на стрес и в най-голяма степен това засяга децата.

Това всъщност е сигнал, че е възможно развитието на различни функционални или хронични заболявания. За да функционират добре клетките на организма, органите и тъканите – задължително се изисква кислород.

В рисковите групи попадат не само децата, но и хората на преклонна възраст, бременните жени, пушачите, любителите на спиртните напитки, спортистите, желаещите да отслабнат, а също и трудохолиците.

Всички тези категории от населението и по-точно техните тела в една или друга степен страдат от хипоксия – недостиг на кислород в тъканите на организма.

Симптоми на хипоксия са:

• Понижена имунна функция;
• Бързо уморяване;
• Влошаване на състоянието на кожата;
• Проблеми с паметта;
• Главоболие;
• Непълноценен сън;
• Депресия;

Оксигенацията – насищането на организма с кислород, способства за нормализацията на редица рефлекторни и обменни процеси.

Дори незначителното повишаване на концентрацията на кислорода положително се отразява на обмяната на веществата. Увеличаването на кислородното насищане в кръвта се препоръчва при практически всяка патология.

Кислороден коктейл

Не е само вкусна пяна, но и полезен продукт, един от основните компоненти на който е кислородът, а вторият е смес от витамини – сокове, билкови извлеци.

Съвкупното въздействие на витамините и лекарствата заедно с кислород, оказва благоприятно въздействие върху човешкия организъм.

Благодарение на повишените концентрации на кислород, нормализира се кръвното налягане, в комфортни условия се оказва и сърдечно-съдовата система.

При редовна употреба на кислородния коктейл се нормализира и микрофлората на стомашно-чревния тракт, подобрява се снабдяването с кръв на бъбреците, по-добре се извеждат токсините и продуктите от обмяната на веществата.

Като резултат се подобрява общото здравословно състояние на човека, а също и състоянието на кожата му.

Високата ефективност на коктейлът кислородотерапия се обяснява с това, че именно през стомаха в тъканите постъпват приблизително 5 пъти повече кислород, отколкото през белите дробове.

Кислородният коктейл няма противопоказания и е забележително средство за укрепване на имунната система. Да приема такъв коктейл може всеки човек на всяка възраст.

И това може да се прави всеки ден, по 1-2 порции, веднага след приготвянето му. За получаване на максимален оздравителен ефект, кислородните коктейли могат да се приемат редовно в продължение на 2 седмици.

Ако редовно употребявате такива напитки, то вашият организъм ще реагира, не се съмнявайте.

Какво ще се случи?

• Подобрява се работата на централната нервна система;

• Нормализира се артериалното налягане – често хипертонията се дължи на недостиг на кислород. Стабилизирането на количествата получаван кислород може да възстанови вегетативните реакции на организма, нормализирайки по този начин и нивата на кръвното налягане;

• Подобрява се функцията на черния дроб. На най-голямата жлеза в човешкото тяло ѝ се налага да преработва много токсини, за тази цел и е необходимо много голямо количество кислород и когато на организма не му достига, работата на черния дроб се затруднява.

• Укрепва имунитета – при недостиг на кислород се понижава активността на имунните клетки.