Най-древният трактат за любовта с описание на 64 сексуални пози бил замислен като учебно пособие за неопитни мъже и жени. 5 от тях ще коментираме в настоящата статия.

1. Отворени обятия

Позволявайки на жената да изпита най-дълбоката наслада, а мъжът да наблюдава нейният екстаз, тази поза дава на любещите се възможност да достигнат телесно и емоционално единение.

Как се случва това?

Жената ляга по гръб и разтваря крака. Нейният партньор застава пред нея на колене и я държи за 2-та крака, раздалечавайки ги още малко.

Отворените обятия са предназначени за партньори, които мечтаят да се почувстват единно цяло. И то е идеално за жени, чиято вагина е дълбока.

Тази поза също е препоръчителна за жени, които изпитват особено силна наслада при стимулация на най-дълбоките интимни зони.

Предимства

Едни жени достигат оргазъм при стимулация на дълбоките зони на вагината, на ниво шийка на матката, други го изпитват при стимулация на една от маточните стени.

Затова за мъжа се препоръчва да изследва различните възможности, а не да се стреми само да прониква, колкото се може по-дълбоко.

Най-идеалният вариант е сексуалните движения да варират и да се докосват страничните стени на вагината, където при някои жени също се намират зони, отговарящи за насладата.

2. Обятията на птицата

В Кама Сутрата надареният с въображение мъж увеличава разнообразието от пози, подражавайки на животните и следвайки обичаите на страната си.

Как се случва?

Мъжът може да се наслади, съзерцавайки своята партньорка от необичайна гледна точка. Той я вижда в гръб, а за някои мъже това е доста еротична част на тялото.

На Салвадор Дали, например го съблазнил гърбът на неговата бъдеща жена, а също и движещото се дупе. Тези визуални впечатления могат да се окажат много възбуждащи, и това е една от предимствата на тази поза.

Към визуалната наслада се добавя и осезателната, тъй като партньорът може да милва бедрата на жената.

Предимства

Тези жени, които изпитват болка понякога при сношение на четири крака, прегръдката на птицата ще им позволи да контролират проникването и да изпитат удоволствие.

3. Долна прегръдка

Камасутрата посвещава позата „долна прегръдка“ на партньорите, чийто съюз трае вече много дълго време. Близост, нежност…

Мъжът отново отваря за себе си тялото на жената с помощта на сладки страсти, а също и благодарение на тесния контакт.

Как се случва това?

Жената ляга по гръб и отдръпва свитите в коленете крака заедно настрани, отваряйки половите си органи към любимия.
Мъжът стои пред нея на колене, разтваряйки краката, за да може по-лесно да проникне във вагината на любимата си. В тази поза жената може да направи вагината си по-тясна и по-къса.

За това е нужно и двата крака на жената да са прилепени един към друг. И тогава мъжът чувства как пенисът му се притиска вътре в любимата му, и неговата наслада ще се увеличи.

В тази поза е интересно още и това, че мъжът има възможност да види лоното на любимата му, което обикновено е скрито. Пред мъжа така се открива цялото тяло на любимата и може да наблюдава как се променя, когато насладата нараства.

Предимства

За да усили насладата, жената може при желание още по-силно да притисне вагиналните мускули.