Карбоновият пилинг се отличава от другите разновидности на пилинга, като нежно почиства кожата и стимулира нейните тъкани към обновяване и подмладяване.

Може да се направи и в навечерието на важно събитие, а ефектът ще ни радва не по-малко от 3 месеца.

За кого е подходяща тази процедура и какво може да направи точно за нас

Тайната на неотразимостта на звездите – холивудски пилинг

Карбоновият пилинг е с няколко названия – холивудски пилинг или лазер за червеното килимче. Това е така, защото това е една от любимите процедури на звездите, до които прибягват, ако е необходимо да си освежат и подмладят лицето и тялото, и да получат отличен резултат.

От другите разновидности на пилинга карбоновият се отличава по това, че това е апаратен метод. Освен специален гел, който се нанася на кожата, по време на процедурата се прилагат и лазерни технологии, и именно благодарение на тях кожата изглежда много по-добре.

Карбонов пилинг – как това работи

По време на процедурата на кожата се нанася специален гел, създаден на основата на въглероден диоксид. Този гел, за разлика от киселините, използвани при химически пилинги, не е с ексфолиращи свойства. Функциите му са други: прониква вътре в кожата и свързва мъртвите клетки и естествените замърсявания.

След това идва и лазерът. Кожата се обработва със специално устройство. Лазерът разрушава гела, а едновременно с това изчиства кожата от всякакви замърсители.

Чрез допълнително загряване лазерните лъчи стимулират образуването на колаген и еластин – основни структурни елементи на кожата, отговарящи за еластичността и гладкостта.

В зависимост от настройките на оборудването, карбоновият лазерен пилинг може да е повърхностен и срединен. Дълбочината на въздействие се избира от специалиста, който извършва процедурата.

Основни предимства на процедурата

Карбоновият пилинг се назначава за общо подмладяване на тъканите на лицето и се препоръчва за подобряване на външния вид и релефа на кожата при дерматологични заболявания. При тази разновидност на пилинга предимствата са немалко:

1.Мигновен видим резултат

Резултатите са забележими още след първата процедура, но обикновено се препоръчват 3-5 процедури с интервал един път на 1-4 седмици.

2.Преди важно събитие

Особено популярен е пилингът преди важни събития. Още едно разпространено название и пилинг на булките, тъй като често се прави на жени, които се приготвят за сватба.

3.Кратко време за възстановяване

Пилингът се отнася към неинвазивните методики, възстановяването става бързо и човек получава красива и сияеща кожа. При някои хора обаче се наблюдава леко зачервяване на лицата, което минава за 1-2 дни.

4.Подходящо е за всички типове кожа

Особено полезна е процедурата за мазна и комбинирана кожа, тъй като въглеродният диоксид в състава на гела е с абсорбиращи свойства и свързва тези замърсявания, които е невъзможно да се правят при обикновен пилинг.

5.Ефективно се бори с несъвършенствата

Процедурата може да подобри състоянието на неравната и нееднородна кожа, да се отстранят пъпките и черните точки, както и пигментациите, да се намали видимостта на бръчките.

Ефективна е и за скорошно възстановяване на увредената от слънцето кожа и за отстраняване на проявленията на фотостареенето.

6.Съчетава се с други процедури

Карбоновият пилинг може да се комбинира с други популярни методики – светодиодна светотерапия, маски за овлажняване на кожата, а също и със серуми и с ампулна козметика.

Изследване от 2011 г. показва, че карбоновият лазерен пилинг е ефективен в борбата с черните точки на лицето и с разширените пори. Периодичните процедури способстват за свиване на разширените пори и отлично освежават кожата.

Кога е противопоказна процедурата

Въпреки всички реални ползи от пилинга, тези процедури не са препоръчителни за всички. Имат и противопоказания:

  • Онкологични заболявания на кожата;
  • Хронични дерматологични заболявания;
  • Предразположение към формиране на келоидни белези;
  • Захарен диабет;
  • Неврологични и психически разстройства;
  • Бременност и период на лактация при жените.

Кога и колко често е необходимо да се прави карбонов пилинг

Основното предимство на карбоновия пилинг е в това, че може да се прави, дори и през летните месеци. Не трябва да се забравя използването на слънцезащитен крем с висок SPF-филтър.

За максимален резултат може да са необходими от 3 до 6 процедури. Ако резултатите ви допаднат, то за тяхното поддържане курсът се повтаря веднъж годишно.