Както добре знаете, всяка страна си има своята уникалност и идентичност що се отнася до кухнята и ястията, които излизат от нея. Няма спор – всеки иска да хапва вкусно и да експериментира понякога с това какво подарява на рецепторите си.

Има, обаче някои храни, които са толкова незаменими, че някак си не можете да си представите живота без тях. С една такава храна ще ви запознаем днес.

Тя е нещо изключително обозначаващо съзнанието на една силна и велика нация, която неведнъж е показвала на света, че ако едно нещо не става със сила, значи ще стане с много сила. Ако вие се сещате коя е тази нация, то тогава може би се сещате за какво ще говорим.

Освен нацията, вие ще обикнете и продукта, за който мислим да говорим в настоящото четиво. Ще разберете повече за един изключителен хранителен продукт, който ще остави у вас мисълта „нека пробвам още веднъж“.

Неговата родина е на север от България и по-точно необятната Русия. Там, където погледите по-трудно стигат, хората създават невероятни хранителни шедьоври, които могат несъмнено да си поиграят с вашите рецептори и да ви поставят в ситуация, в която просто да се възхищавате безмълвно.

Няма как, обаче, да се насладите на тази храна, богата на толкова много полезни съставки, без да сте наясно с нейните характеристики, съдържание на макронутриенти и т.н. Тя крие много тайни, които е приятно да научите и такива, които ще ви накарат да се чувствате невероятно още от началото на деня ви.

Навярно сте чували, че закуската е едно от най-важните неща, които човек трябва да си подари, за да се чувства здрав и пълноценен през целия ден. Всеки има своята доза хранителни вещества, около която е добре да се придържа, за да изглежда максимално добре и да бъде колкото се може по-здрав.

Така пише в онлайн списанието Krasota-Zdrave.com, а там грешна информация никога не е присъствала. Повече достоверни данни за кефира като съставки, рецепта за направата на домашен такъв и още интересни факти можете да четете тук.

Бъдете спокойни, информацията, излизаща за благотворните за здравето ви неща там, винаги се проверява, за да бъде максимално безопасна за вас. Това е важно, когато споделяш данни, които хората ще употребят върху себе си.

Кое прави кефирът толкова тачен в Русия

Освен, че е родна рецепта, това, което прави кефирът разпознаваем и любим за толкова много руснаци, е това, че той дава здраве. Виждали ли сте колко добре изглеждат руснаците?

Причината се крие именно в това, че те хапват доста разнообразна и най-важното – приятна на вкус храна, която ги поддържа жизнени, дейни, енергични и най-важното – това, към което и вие се стремите, здрави.

Ако искате да сте калени и мощни като руснак, ако искате кръвта ви винаги да кипи така, както и руската, то приветствайте ползите от кефира и във вашата диета.

Той ще запълни нужните на организма количества хранителни вещества в лицето на протеин и полезни мазнини, а заедно с това ще ви засити докато не дойде време за обяд.

Няма такова щастие – едновременно да знаеш, че си здрав, но и напълно сит. Чувството на глад в промеждутъците след закуска и преди обяд, е най опасното, защото там човек е най-предразположен към похапване на разни „джънк“ неща, които просто се „лепят“ по тялото.

Отговорът се крие в историята

Историята на кефира е интересна и бихте могли да я прочетете в по-подробен вид в Krasota-Zdrave.com. Накратко, този продукт може да се гарнира с абсолютно всичко и точно това е основното му качество, което го прави толкова важна част от всяка руска трапеза.

В последните години той навлезе и доста сериозно в България. По-познат е под наименованието си „био-кефир“, като той по никакъв начин не се различава от добрия, стар, домашен, руски, класически кефир.

Бъдете здрави!