Сватбените фотографи прекарват много време със своите клиенти. Благодарение на опита те отбелязват признаци, показващи, че бракът едва ли ще издържи дълго.

По кои признаци се разпознава, че бракът няма да издържи дълго

1.Младоженецът или булката отказват снимки

Не всички обичат да се снимат. Понякога има случаи, когато младоженецът или булката не иска да участва във фотосесията. За щастие, в повечето случай той или тя прекрасно разбират колко е важно това за партньора, и се съгласява, но невинаги.

Сватбен фотограф от Лос Анджелис разказва, че още когато започва кариерата си, получава покана да снима сватбата от младоженец, но когато отива да снима, булката отказва, въпреки че знае колко иска това нейният бъдещ съпруг.

Денят за младия фотограф не бил лек, да снима само младоженецът, без булката, и след 3 месеца разбира, че двойката са се развели. Готовността да се отчитат нуждите и потребностите на партньора, това е ключ към дългите отношения.

Например, да участвате във фотосесията, дори и да не обичате да се снимате.

2.Повече от 20% от поканените не идват на сватбата

Приблизително около 10-15% от поканените не успяват да дойдат на сватбата, но когато това число стигне до 20-25% и повече, то следва да се замислим за причините. Най-вероятно приятели и роднини се досещат, че тази връзка е без особена перспектива. От страни се вижда накъде вървят отношенията в двойката.

Собственик на фотостудио в щата Ню Джърси разказва, че веднъж е снимал сватба, на която младоженците поканили 250 души гости. Наели зала за 200 души, а дошли 60 души. Тогава попитали фотографа дали не иска да извика на сватбеното тържество жената и децата си, тъй като всичко е платено, а никой е дошъл. Неотдавна научава, че са се развели.

3.Престорен интерес един към друг

Сватбен фотограф от щата Аризона разкрива, че ако снима двойка, и единият се опитва да компенсира липсата на интерес към другия, демонстрирайки фалшив ентусиазъм, това е лош признак.

Възможно е те да се разгледали 100 снимки в интернет и да искат техните собствени снимки да изглеждат точно по същия начин.

За съжаление, тези планове не отчитат динамиката на техните отношения. Понякога се оказва, че не им стига емоционална близост и т.нар. химия.

Твърде често се съобразяват основно това как ще изглежда тяхната снимка в социалните мрежи и доколко ще е подходяща за тях. Не ги вълнува толкова дали фотографът ще успее да запечата техните чувство. Не е приятно да се види такова отчуждение между младоженци.

4.Участниците започват да се карат

Ако между участниците в церемонията възникнат разногласия, спорове и скандали, това е по-скоро лош признак. Например, фотограф от Мексико, разказва за случай, когато цял екип отива да снима сватба, но малко преди да тръгнат към мястото на събитието, булката се обажда и съобщава, че се отменя.

Тя била много обидена и разказва, че участниците в церемонията не са могли да се разберат помежду си. Приятел на младоженеца преспал с приятелка на булката, а тя била омъжена.

Мъжете се скарали, и настава хаос. Не е известно дали тази двойка се е разделила, но като цяло, това е неприятен знак.

5.Разногласия по финансови въпроси

Двойка отива при сватбен фотограф от Маями за обсъждане на сватбената фотосесия. Когато булката отива до тоалетна, младоженецът признава, че тази сватба ще го разори.

Разходите се оказали двойно повече от планираното. Финансовите въпроси имат голямо значение в брака и често стават причина за разводи. Клиентите на фотографа от Маями се развеждат около 6 месеца след сватбата със 150 гости.

6.Саркастично заяждане

Сватбеният фотограф от Калифорния, Рор Григ, е снимал повече от 100 сватби, и е забелязал, че ако младоженецът и булката по цял ден се заяждат за нещо, с времето конфликтите ще се задълбочават.

Понякога те казват, че се шегуват един с друг, но обикновено във всяка шега се съдържа известна доза истина, това, което говорят е напълно сериозно.

Неприятен случай, който е наблюдавал – булката заявява, че повече няма да се целува със своя бъдещ съпруг, това може да изглежда дреболия, но всъщност има доста дълбок смисъл.

7.Всичко се основава само на физическо привличане

Един от основателите на студио за сватбена фотография в Мексико разказва, че за двойки, които младоженецът и булката проявявали много страстно внимание. Спомня си за сватба на много млада двойка, двамата били в отлична форма.

В отношенията им преобладавало физическо привличане, било е интересно да се наблюдава тяхното общуване и език на тялото.

В края на вечерта те канят фотографката Сол Тамарго да се усамоти с тях, за еротична фотосесия, това прозвучава толкова двусмислено, че тя не била убедена какво ѝ предлагат, да се снима или да участва в техните любовни игри.

Всичко това било много странно, тъй като тя вежливо отказва и се прибира у дома, но разбира, че след година двойката се развеждат.

8.По време на банкета младите съпрузи не общуват

Повечето след края на сватбената церемония с нетърпение очакват банкета. Стресът е вълненията покрай сватбата са вече зад гърба им – могат да се отпуснат и да се повеселят.

Повечето след края на сватбената церемония с нетърпение очакват банкета. Стресът и вълненията по повод сватбата са вече зад гърба им – могат да се отпуснат и да се повеселят.

На банкета новата двойка обикновено посреща гости, танцуват и отбелязват новото си положение. Но ако те цялата вечер прекарат разделени, например, мъжът отива да общува с гостите, оставяйки булката сама на дансинга за няколко часа, това е тревожен признак.

Имало е случаи, при които фотограф от Аризона е снимала сватбени банкети и само на няколко кадъра попадат двамата съпрузи.

Не е задължително бракът да е нетраен, но по-скоро издава може би едно изчерпване на отношенията в един съвсем ранен етап на връзката.