Учени от университета в Манчестър, Великобритания, съставили списък с професии, които оказват негативно влияние на „основния инстинкт“ мъжете.

В хода на експеримента изследователите отчитали навиците, нанасящи вреда на организма, условията на работа, излагането на стрес и безпокойството, възникващо по време на изпълнение на професионалните задължения.

Също така учените изследвали връзката между професията и вероятността от развод.

Получените резултати от проведените изследвания били доста неутешителни, тъй като практически всички професии по един или друг начин излагат на риск мъжкото здраве. Британските учени определили кои икономически дейности са най-опасни за мъжете.

1. Работата във офис

Заседналият начин на живот, небалансираното хранене, тревожността и стреса постоянно съпровождат бизнесмените и служителите в офиса.

Това е така, защото при тази дейност човек постоянно се изправя пред различни проблеми от психологическо естество, например такива като коварство на опонентите, политическа нестабилност и прочие фактори, които достатъчно неблагоприятно се отразяват на емоционалното състояние.

Тоест когато животът на мъжа представлява постоянна надпреварва или се наблюдава борба за отстояване собствените позиции в работата, следователно това води до липса на желание и сили за интимни ласки.

Освен това, според специалистите по психология, от интимна фобия страдат някои мениджъри, които са преуспели в своята дейност, тъй като са успели да открият от какво потребителите се нуждаят.

И това не е изненадващо, тъй като с какви мениджъри привличат красивите жени – с техните лични човешки качества или с техните финанси.

2. Силният пол във форма

Повечето от нас знаят, че жените се чувстват особено привлечени от военнослужещите, моряците и мъжете, работещи в правоохранителните органи – полицаи, служителите на разузнавателните служби.

Но тъй като тези професии се съпътстват от напрежение и опасности, мъжете невинаги са в състояние да отговарят на очакваната от партньорките им интимност.

Дори в свободното си време мъжете военнослужещи, поради строгата дисциплина , в която работят, липсата на разнообразна храна и от това че по цял ден са заобиколени от „сурови“ колеги – всички тези фактори могат окончателно да лишат такива мъже от способността да се отдават на наслада и да получават удоволствие от общуването с хубави жени.

При моряците също се наблюдават подобни проблеми, дори в медицината се е появил термин, описващ това състояние като „импотентност на моряка“, тъй като продължителното въздържание може да се превърне и в здравословен проблем.

А служителите на правоохранителните органи, макар че всеки ден се връщат у дома при любимата си жена, невинаги успяват да оставят проблемите в работата си и те постоянно владеят тяхното съзнание като по този начин не им позволяват да „превключат“ на романтично-интимна вълна.

3. Творчество

Трудностите, срещащи се сред тази професионална група се заключават в това, че такива мъже са напълно погълнати от своята работа, опитвайки се да докажат на всички своята талантливост и гениалност. Но все пак, изхождайки от броя на известните художници и писатели, съвсем не всички творци успяват да постигнат успех и слава.

4. Производство

Мъжете, работещи при условия на тежко физическо натоварване, в края на работния ден са толкова уморени, че повечето от тях имат вид на прекалили с алкохолните напитки и в такова състояние на тях изобщо не им е до интимни ласки.

А в случаите, когато производството оказва определена вреда на организма, то романтиката остава на заден план.