Подмладяването с помощта на пластика или с разкрасителни процедури се радва на изключително висок интерес. Но някои манипулации не само не ни правят по-млади, а напротив, визуално увеличават възрастта.

С кои процедури за подмладяване трябва да сме внимателни

1.Премахване на мастните бучки от бузите

При вземане на решение за anti-age пластична хирургия е важно адекватно да оцени възможните резултати от операцията. Всеки пациент и всяка ситуация са уникални, и разбира се, не може да се твърди еднозначно, че една или друга операция ще дадат добър или лош резултат при двама съвършено различни души.

Индивидуалната анатомия на лицето, особеностите на организма и неговите изменения с възрастта, а също и множество други фактори влияят на ефекта.

Някои операции обаче по-често от другите дават негативни последствия, и лекарите трябва да са особено внимателни. Що за операции са това?

Един от ярките примери е премахване на мастните отлагания в областта на бузите.

Хирурзите знаят, че процедурата може да направи лицето по-слабо, но в някои случаи резултатът може и да не е най-добрият.

Ако с идеята скулите да се открояват повече се премахне твърде голям обем тъкани, известно време след операцията се образуват забележими вдлъбнатини на бузите.

Когато тази зона загуби еластичност, се появяват изразени мимически бръчки. С времето лицето придобива изнемощял, нездрав вид, и положението може да се коригира само с поредната хирургична интервенция.

2.Ранно повдигане на лицето

През последните години хирурзите препоръчват да се направи повдигане на лицето в млада възраст, превантивно, за да се избегнат деформациите от напредването на възрастта.

Такъв преждевременен лифтинг обаче по-скоро ще навреди, отколкото да ни направи по-красиви и да изглеждаме по-млади.

Ако се повдигне преждевременно, когато все още няма какво да се повдига, тогава лицето ще изглежда твърде изпънато, равно и гладко.

По-добре повдигането да се отложи до момента, когато се появят реално дефекти, свързани с напредването на възрастта. Тогава резултатът ще е естествен и своевременен.

3.Злоупотреба с инжекции

Инжекционните методики позволяват справяне с множество изменения, обусловени от напредването на възрастта, но е важно да се познава мярка.

Прекаляването с инжекции за разкрасяване може да доведе до негативни последствия за външността.

Когато се използва твърде голям обем филъри, отоците са неизбежни. Препаратите на основа на хиалуронова киселина привличат вода в местата, откъдето са въведени, затова вместо корекции на изменения, ще получите подпухнало лице.

В случай на прекалено много ботокс инжекции лицето може да се превърне в неподвижна маска без емоции и жива мимика. Такъв резултат се вижда при някои известни личности, сред които Никол Кидман и Рене Зелуегър, както и други звезди.

Преди да излязат на червения килим те искат да се избавят от бръчки и да получат по-свеж вид, но ефектът се оказва не съвсем този, който е желан.

4.Прекомерна липосукция

До липосукция се прибягва за корекция на обема не само на тялото, но и на лицето. Но желанието да се премахнат излишните мастни отлагания в областта на подбрадичката, бузите и шията може да доведе до неприятни последствия. След отстраняване на твърде голям обем подкожна мастна тъкан е възможно силно провисване на кожата, на големи мимически бръчки и гънки, птоза, бричове.

Да, пациентът ще получи слабо лице, но то ще изглежда много възрастно. Премахването на излишъците от кожа след пълна липосукция е възможно само с хирургическо повдигане.

5.Корекция на горната част на лицето

Операциите на горната 1/3 на лицето – броулифт, челен лифтинг, повдигане на челото, са добри за корекция на anti-age изменения. Но с надеждата кожата да се направи максимално гладка, а лицето повдигнато, някои специалисти могат да прекалят.

В резултат веждите буквално ще излетят нагоре, към горната част на челото, а лицето ще придобие неестествено удивен вид, мимиката ще се изкриви. Съгласете, че това е доста съмнителен ефект, който явно няма да ви направи по-млади.

За гореизброените процедури трябва да се внимава и най-вече да не се прекалява, тъй като вместо подмладяване, ще постигнем обратния ефект, състаряване.