Трениращ или не – няма значение, имаш нужда от здраве. Няма как да го постигнеш, обаче, ако не възпиташ у себе си чувство за превенция на здравето, както и докато не започнеш да приемаш хранителни добавки за здраве.

Такива можеш да закупиш от много места, както и от онлайн магазин за хранителни добавки и професионални фитнес уреди Workout.bg, където разнообразието е наистина огромно. Ред е на фактите… стига реклами.

С какво е полезен този елемент

Елементът магнезий е интересен, полезен, безвреден и най-важното – изключително достъпен. Наистина навсякъде има магнезий, така че твоята работа е просто да отидеш при него и да го грабнеш от рафта със суплементи.

Той ще ти помогне за редица неща, за които само след малко ще ти разясним повече, но най-важното е да започнем първо с най-важното – помага ти за храносмилане (косвено, но помага), отпуска мускулатурата, както и подуването на стомаха.

Против захарна болест

Магнезият се свързва с по-нисък риск от развитие на захарна болест, така че действието още днес по набавянето на този елемент в диетата ти може да подейства веднага. По-рано вземи, по-рано изпитай ползите на гърба си.

По-лошото – ниските нива на магнезий може да ти създаде проблеми с инсулиновата резистентност при тип 2 диабет. Ако си диабетик и често ходиш по малка нужда до тоалетната вечер, то магнезият ти е малко, така че заеми се сериозно с набавянето му.

Край на храносмилателни проблеми

Стига с тия проблеми със стомаха! Дай да се задействаме по отстраняването на неприятното усещане за постоянно подуване, издуване, тежест, задържане на вода и още куп проблеми, произлизащи от стомаха ти.

Магнезият помага за храносмилането на вещества в организма (метаболизъм с други думи), а да не говорим, че е част от слюнката, с която овлажняваш храната преди да я преглътнеш. Абе, голяма работа си е този магнезий.

Остеопороза

Количеството на магнезий в организма ти пряко влияе върху състоянието на костите и ставите ти. Ето защо не е никак лоша идея да се погрижиш за тях преди да стартира процес по амортизиране.

Твоята работа е просто да си редовен в приема на хранителни добавки, една от които е именно магнезият. Давай, ти си – вече знаеш какво да правиш.

Мигрена

Имаш ли чести главоболия, траещи от няколко часа до ден-два? Ако да, то работата ти е да започнеш сериозен и редовен прием на магнезий, който да ти помогне да си по-устойчив на мъчителната мигрена.

Знаеш къде да искаш препоръка, а вече знаеш и къде буквално да си купиш здраве – съответно Lechenie.bg и Workout.bg!