50-100 косъма на ден загуба? Как е възможно средностатистическият човек да губи толкова коса дневно и въпреки това да има такава на главата си?

Задължително ли е, ако забелязваме повече коса върху гребена след сресване да страдаме непременно от алопеция? Всяко състояние, свързано с косопад ли е болестно, или просто страдаме от специфично сезонно разтройство?

На какво се дължи и други подробности около подобни състояния можете да се доверите на Lechenie.bg за онлайн „диагноза“. Нека проучим състоянието ви още сега!

Какъв орган е косата

Косата е много подобна на всяко нещо в природата, което претърпява процеса растеж. Тя също расте на цикли, което означава, че падналите косми са узрели и просто падат съвсем естествено.

Когато настъпи фаза на узряване, тя трае около 2-3 седмици и след това косъмът си отива безвъзвратно. Перидоът на растеж е около 6 години (приемете го, че това е и периодът на общ житейски път на косъма).

С това, което казваме в момента, искаме да кажем, че е напълно нормално да виждате косъмчета, които падат. Има нещо интересно като явление, обаче – много хора губят повече коса от обикновено през есента.

Засилването, според проучвания, се случва заради стрес и динамика, присъстващи много повече през лятото. Пряката, но и силна слънчева светлина „служи“ като допълнителен стрес за косата и донякъде е вредна за космения фоликул.

От друга страна липсата на много слънчева светлина през есента е още една причина, поради която губим повече коса тогава. Науката мълчи за конкретна причина, но е ясно, че през студените месеци губим повече коса, отколкото лятото.

Трайно подобряване на здравето на косата – от корена до върха

Има стотици рецепти за маски за коса, които да спасят косъмчетата и да запазят свежестта и блясъка им. Приемът на хранителни добавки с биотин, ние доказано ще подобрим състоянието на косата, което е основната задача на това вещество.

Давано е и на конете, за да са по-бляскави в козината си, която покрива цялото им тяло и нейното състояние е от изключителна важност. Биотинът е много добър и в това да направи кожата ни сияйна, мека и свежа.

Това вещество дори заздравява и нокътната плочка, както и стимулира растежа ѝ, което е важно за дамите, за които хубавите нокти са аксесоар, говорещ за високо ниво на грижа и поддържане на външния вид.

Биотинът, съчетан и с цинк, силиций и други природни вещества, ще допринесе за комплексна външна красота. Само по този начин ще можете да направите тялото си привлекателно и истински прекрасно!