Електронният спам с призива „Увеличете размера на своя полов член!“ все по-често се случва да попадне в електронната ни поща. Без да засягаме комерсиалната страна на въпроса, ще се опитаме да разберем – има ли в действителност този размер някакво значение за нашите взаимоотношения.

Писмата с рекламните предложения за увеличаване на пениса, с които често биват засипвани нашите електронни пощи от частни медицински клиники и фирми производители на „вълшебни“ таблетки с неизвестен състав, потвърждават, че блянът за няколко допълнителни скъпоценни сантиметра не утихва, пенисът XXL- размер продължава да бъде актуална сексуална фантазия и независимо от смяната на поколенията.

В нашата редакция тази тема предизвика разгорещена дискусия, по време на която възникна интересният въпрос – кой повече мечтае за пенис както от кадър на порно филм, мъжете или жените?

Въпросът може да ви се стори несериозен, но все пак нищо така ярко не характеризира обществото от една или друга епоха както сексуалните фантазии, с които то живее.

Мъжката фантазия – неуморният любовник

Според специалисти по сексология идентичността на мъжа е неотделима от неговата сексуалност. Още повече, че в общественото съзнание – и особено в мъжкото, мъжествеността и сексуалността са почти синоними.

Фалосът е обект на култ при много народи. А където е култът там са и митовете и легендите. Пенисът и днес остава символ на мъжествеността и едновременно източник на тревога за силния пол.

Известен български сексолог дава пример със свой пациент Георги – „За мен е много важно, моята приятелка да ми прави комплименти, признава си 35-годишния Георги.

Това може и да изглежда смешно отстрани, но нейните думи повдигат самочувствието ми.“ Подобни егоцентрични желания за характерни за мъжете от абсолютно всички епохи.

Сферата на сексуалността не признава неудачници, поясняват сексолози. Там е важно достигането до оргазъм и получаване – доставяне, на удоволствие.

И това е възможно, заради мъжкия полов орган, който се възприема от мнозинството като някакъв механизъм, който винаги трябва да бъде в готовност, без да неговият притежател да полага особени усилия.

Действително, един от митовете, който днес активно се експлоатира от рекламата и порно индустрията, се базира се на идеята за „бурния секс“, при който няма място за неудобни ситуации и засечки.

При такъв подход притежанието на полов член с внушителен размер изглежда гаранция за успех.

Впрочем, уточняват специалисти по сексология, така нареченият истински мъж в нашите представи е с дълъг, твърд и съответно постоянно в ерекция член, главният признак на мъжкото достойнство и сила, който се асоциира с висока сексуална потенция.

Размерът като защита

Оплакванията на един мъж за недостатъчен размер често означават липса на умение за ориентиране в отношенията с жените, смятат психолози.

Ако отношенията са сложни, много мъже, а и жени, предпочитат да сведат тяхното изясняване до една, изглеждаща и на двамата понятна причина – малкият размер.

Това най-простият и безопасен способ да се избегнат трудните разговори и полагането на усилия за изглаждането на отношенията между интимните партньори. Тъй като за размерите на органите на тялото е „виновна“ само природата, то няма как да бъде вменявана на притежателя и още повече на неговата партньорка.

И в крайната сметка се получава така, че никой от партньорите не е отговорен за нищо и съответно е невъзможно да се постигне някаква промяна във взаимоотношенията.