Както показва новото изследване на американски учени, удовлетвореността от собствения полов живот зависи при мъжа и жената от тяхната възраст. Нежният пол достига пикът своята сексуалност към 28-та си година, а силният към 33-тата.

Макар и разцветът на сексуалността да се преживява от повечето жени към 28-та им година, най-интензивен техният полов живот става към 25-тата година. Обикновено съвременните жени загубват девствеността си към 17-18-годишна възраст.

Що се отнася до представителите на силния пол, своят първи сексуален опит те получават към 18-тата си година, а на най-голямо количество секс се наслаждават към 29-тата си година.

Общо в проучването взели участие 2381 души, 40% от които били на не повече от 28 години и те признали, че техният сексуален живот е започнал да им носи истинско удоволствие едва неотдавна. По-опитните мъже и жени на 50-60 години отбелязали, че най-сексуалната възраст е около 46 години.

Резултатите от това проучване противоречат на данните от предходни такива, според които мъжете достигат пикът на своята сексуалност на 18 години, а жените на 30.

Освен това, изследователите отбелязват, че в наши дни момчетата и момичетата загубват девствеността си в по-ранна възраст от техните майки и баби и съответно бащи и дядовци.

В тази връзка следва да се отбележи, че мъжете виждат жените като най-привлекателни през зимата.

Американски учени успяха да докажат, че силния пол много повече цени женската красота именно през студеното време от годината.

Изследователи от Харвардския университет провели доста продължителен експеримент – в продължение на година те проучвали поведението на 114 мъже-доброволци. На всеки участник дали снимка, на която била фотографирана жена.

Всички мъже , взели участие в експеримента трябвало да разглеждат тези снимки само когато настъпвал всеки от годишните сезони. Участниците правели оценка на сексуалността на жените и определяли своите усещания.

Според учените лицата на дамите, изобразените на снимката, в продължение на целия експеримент оказвали върху тях еднакво влияние – красивите, така и оставали, а първоначално неотличаващи се своята привлекателност дами, така и не се харесвали на мъжете, участващи в експеримента.

Но фигурата на жените-доброволки въздействала по съвсем различен начин.

С настъпването на студа всеки участник отбелязвали, че тялото на жената на снимката започвало да му изглежда по-сексуално привлекателно. Особено красиви женските фигури ставали, според мъжете през зимния период – декември, януари и февруари.

Точно по същия начин учените изследвали и жените. Оказало се, че нежният пол по това на практика не се отличава от силния – при жените най-бурна реакция на мъжките теласе проявила непосредствено в пика на студовете.

Според учените обяснението на този феномен е достатъчно просто – през зимния период човек особено силно се нуждае от топлина и нежност и второ, в организма му се наблюдават пикови нива на хормоните.

Ето защо най-студеният сезон от годината може смело да се смята за идеалното време за начало на бурен любовен романс.

Също така мъжете мачовци имат особена миризма. А жените в период на овулация са способни да почувстват миризмата на тестостерон, който в особено големи количества се отделя от мачовците.

Учените, провели изследване, резултатите от което показват, че на жените в период на овулация ги привличат силните мъже с добре очертани мускули.