Новите заразени се увеличават до 155, докато преборилите инфекцията за денонощието намаляват на 127, но въпреки това преминават прага от общо 13 000.

Същевременно потвърдените случаи на инфекцията у нас вече са 18 216, а тестовете за предходното денонощие са над 4300.

Приетите в болница са 734, а в интензивно отделение са 46

Хоспитализираните като общ брой са 734, а при случаите, които са на интензивна терапия се наблюдава продължаващ спад и сега са 46.

Потвърдените активни случаи нарастват, след като намаляха през предходния ден и са 4423.

За съжаление, случаите на летален изход съвсем не са малко и по последни данни са 7 и общият им брой от началото на епидемията у нас достигат 736.

Тенденцията при поглед на съотношенията излекувани-нови заразени е по-скоро 2 напред, 1 назад през последните, но факт е, че е налице на задържане на активните случаи на заболели, които може да се определи като повече от похвално.

София-град си връща първенството по най-много нови

По области картината се запазва до известна степен непроменена, тъй като в Благоевград са 26 новите заразени, а в област София-град са 27.

Ръст се наблюдава при област Пловдив, където след точно 10 случая новите са 19, но областта е на 3-то място след София-град, която си връща първенството по най-много нови заразени и измества на второто област Благоевград.

След Пловдив, където новите случаи са 19, са 3 други области, където установените нови са доста по-малко, това са Ямбол, Стара Загора и Варна.

В останалите области, в които са установени случаи, се касае за под 10, като най-близо до тази ключова стойност е Бургас със 9 нови, следван от Кърджали, където се наблюдава спад и новите установени са 6, като толкова са и Монтана.

При медицинския персонал общият брой на заразените се увеличава и те достигат 1018, от които 355 са лекари, 345 са медицински сестри и 156 санитари, а от категорията друг медицински персонал са 147.

Не се наблюдава разместване и при заразените по възрастови групи и най-много са тези, които са на възраст от 50 до 59 г.