Малко са жените, които не се харесват с дълга коса. За повечето дами, настъпва период, в който съжаляват за своите минали решения, свързани с избора на прическа и идва момент, в който се опитват отново да възвърнат своята бляскава и дълга коса.

Боядисването, неправилното подстригване или пък хормоналния дисбаланс, могат да увредят косата ни, а връщането на нейния блясък и дължина, в последствие, става доста трудно.

Продуктите по козметичните магазини, често са скъпи и, не винаги, ефикасни. Затова ще ви запознаем с няколко изпитани натурални метода, с които косата ви ще порасне.

Вълшебството, наречено рициново масло

Рициновото масло е много популярно сред почитателите на натуралното разкрасяване. Затопленото рициново масло със сигурност ще направи косата ви по-гъста и здрава.

Просто нанесете от маслото по скалпа с масажиращи движения за няколко минути и оставете да подейства за около час. Не ви препоръчваме да използвате маската прекалено често, но ако я нанасяте веднъж на седмица – две, със сигурност, ще забележите как косата ви пораства по-бързо.

Маски с яйчен жълтък

Ако поне веднъж сте търсили в интернет домашни маски за коса, няма как да не сте попадали на жълтъка, като допълнение към някоя маска. Жълтъкът е един от най-доказалите се продукти за възстановяване на косата и провокиране на по-бърз растеж.

Това се дължи на голямото съдържание на белтъчини и мазнини в него.

Със сигурност няма да сбъркате, ако разбъркате един жълтък и го поставите на косата си за 30 минути, като нашето предложение е да добавите към него и 1 – 2 лъжици зехтин, за да се отървете от сухите краища на косата.

Кокосовото масло

Няма как да го пропуснем точно в тази статия. В последното десетилетие, кокосовото масло се доказа като чудесно средство срещу сухата кожа и коса.

Пробвайте да затоплите за кратко кокосовото масло и да го нанесете, масажирайки скалпа. Неговите полезни съставки, сред които са и омега-3 мазнините, проникват в дълбочина, подхранват косата и стимулират растежа ѝ.

Кератин

Кератинът е вид протеин, който организмът ни, по принцип, синтезира сам. Напредването на възрастта, ежедневното топлинно въздействие, замърсяването и някои вредни химикали, обаче нарушават синтеза му.

Затова е добре да помогнем на собствения си организъм. По магазините се откриват хиляди продукти с кератин, но най-добра работа върши чистият кератин, който се продава някои био магазини и аптеки.

Може да добавяте няколко капки от него към любимия си шампоан и да масажирате скалпа. Така той ще проникне в косъма и ще подхрани космения фоликул.