Пресните морски дарове са сред любимите храни през летния сезон. Опитайте тези леки и прости рецепти, които ще обогатят менюто ви. Независимо дали сте любители на морските дарове, със сигурност ще добавите към любимите си рецепти тези 3 пикантни ястия.
Тропическа скара със салата от риба тон
Тази салата е подходяща за обяд или лека вечеря. Използвайте пресен джинджифил, който ще добави неустоим вкус към ястието. Ако имате на разположение добавете сладко от кайсия или портокал.
Съставки:
½ чаша кайсия
¼ чаша натрошен ананас
¼ чаша сос „Хойсин“
1½ супени лъжици нарязан пресен кориандър
½ чаена лъжичка настърган пресен джинджифил
2 супени лъжици лимонов сок
1 чаена лъжичка зехтин
1 връзка спанак
2 големи обелени и нарязани плода манго
½ чаша нарязана прясна папая
16 череши или грозде или нарязани на половина домати
Бутилиран малинов винегрет
4 пържоли риба тон
Комбинирайте в добре затворен съд консервите, ананаса, соса „Хойсин“, лимонов сок, кориандър и джинджифил. Разклатете, докато сместа се разбърка добре и добавете риба тон. Оставете да се маринова в хладилника за час, а след това поставете на скара при средна температура докато се изпече.
Поставете изпечената риба в голяма купа със спанак, манго, папая и нарязаните домати. Овкусете салата като добавите малиновия винегрет.
Добавете пикантната марината към порциите с риба тон и добавете ситно нарязани на кубчета чушки „Халапеньо“, ¼ чаена лъжичка кимион, червен пипер и изсушена мащерка.
Скариди „Ceviche“
Изненадайте любимите си хора, като сервирате ароматното изкушение „Ceviche“ с тортила, чипс или тостада с настъргана маруля.
Съставки:
1 килограм обелени малки или средни скариди
1 чаша прясно изцеден лимонов сок и лайм
¼ чаша пресен лимонов сок
10 узрели домати, нарязани на кубчета
¼ чаша нарязан пресен магданоз
1 средно голяма нарязана на кубчета краставица
1 чушка „Халапеньо“, нарязана на кубчета
2 плода авокадо, нарязани на кубчета
Сол и черен пипер
Предварително оставете скаридите „Ceviche“ да престоят мариновани една нощ в хладилника. Комбинирайте всички съставки в голяма купа. Разбъркайте преди да сервирате.
Можете да намерите различни версии на рецептите за приготвяне на скариди „Ceviche“, които са деликатес в Мексико и Южна Америка. Там смесват скаридите със ситно нарязани на кубчета филе от рибата Тилапия, в други рецепти се добавя нарязана на кубчета целина и две чушки от сорта „Чипотле“.
Риба Такос
Това са най-често приготвяните ястия, любима на цяла Калифорния. Вкусните рецепти ще станат любими и във вашия дом.
Съставки:
1 килограм от прясна риба „Треска“ нарязана на парчета
2 супени лъжици царевично нишесте
1 чаена чаша обикновено брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 яйце
½ чаена лъжичка сол
1 бира
½ чаша мексикански каймак
½ чаша майонеза
Изцеден сок от лайм
1 чушка „Халапеньо“, нарязана на ситни кубчета
1 ч.л. лют червен пипер
½ чаена лъжичка кимион
1 настъргано зеле
Царевични питки
Олио за пържене
Пригответе тестото, като размесите брашното със сол и царевично нишесте. Добавете яйцата и бирата и разбъркайте добре. Тестото трябва да бъде на бучки. Оваляйте рибата в тестото и я оставете да се пържи в дълбок тиган на 375 градуса, до получаване на златисто кафяв цвят. След това полейте със сместа от майонеза, мексиканския каймак, лимоновия сок, чушката „Халапеньо“, кимион и червен пипер.