Пресните морски дарове са сред любимите храни през летния сезон. Опитайте тези леки и прости рецепти, които ще обогатят менюто ви. Независимо дали сте любители на морските дарове, със сигурност ще добавите към любимите си рецепти тези 3 пикантни ястия.

Тропическа скара със салата от риба тон

Тази салата е подходяща за обяд или лека вечеря. Използвайте пресен джинджифил, който ще добави неустоим вкус към ястието. Ако имате на разположение добавете сладко от кайсия или портокал.

Съставки:

½ чаша кайсия

¼ чаша натрошен ананас

¼ чаша сос „Хойсин“

1½ супени лъжици нарязан пресен кориандър

½ чаена лъжичка настърган пресен джинджифил

2 супени лъжици лимонов сок

1 чаена лъжичка зехтин

1 връзка спанак

2 големи обелени и нарязани плода манго

½ чаша нарязана прясна папая

16 череши или грозде или нарязани на половина домати

Бутилиран малинов винегрет

4 пържоли риба тон

Комбинирайте в добре затворен съд консервите, ананаса, соса „Хойсин“, лимонов сок, кориандър и джинджифил. Разклатете, докато сместа се разбърка добре и добавете риба тон. Оставете да се маринова в хладилника за час, а след това поставете на скара при средна температура докато се изпече.

Поставете изпечената риба в голяма купа със спанак, манго, папая и нарязаните домати. Овкусете салата като добавите малиновия винегрет.

Добавете пикантната марината към порциите с риба тон и добавете ситно нарязани на кубчета чушки „Халапеньо“, ¼ чаена лъжичка кимион, червен пипер и изсушена мащерка.

Скариди „Ceviche“

Изненадайте любимите си хора, като сервирате ароматното изкушение „Ceviche“ с тортила, чипс или тостада с настъргана маруля.

Съставки:

1 килограм обелени малки или средни скариди

1 чаша прясно изцеден лимонов сок и лайм

¼ чаша пресен лимонов сок

10 узрели домати, нарязани на кубчета

¼ чаша нарязан пресен магданоз

1 средно голяма нарязана на кубчета краставица

1 чушка „Халапеньо“, нарязана на кубчета

2 плода авокадо, нарязани на кубчета

Сол и черен пипер

Предварително оставете скаридите „Ceviche“ да престоят мариновани една нощ в хладилника. Комбинирайте всички съставки в голяма купа. Разбъркайте преди да сервирате.

Можете да намерите различни версии на рецептите за приготвяне на скариди „Ceviche“, които са деликатес в Мексико и Южна Америка. Там смесват скаридите със ситно нарязани на кубчета филе от рибата Тилапия, в други рецепти се добавя нарязана на кубчета целина и две чушки от сорта „Чипотле“.

Риба Такос

Това са най-често приготвяните ястия, любима на цяла Калифорния. Вкусните рецепти ще станат любими и във вашия дом.

Съставки:

1 килограм от прясна риба „Треска“ нарязана на парчета

2 супени лъжици царевично нишесте

1 чаена чаша обикновено брашно

1 чаена лъжичка бакпулвер

1 яйце

½ чаена лъжичка сол

1 бира

½ чаша мексикански каймак

½ чаша майонеза

Изцеден сок от лайм

1 чушка „Халапеньо“, нарязана на ситни кубчета

1 ч.л. лют червен пипер

½ чаена лъжичка кимион

1 настъргано зеле

Царевични питки

Олио за пържене

Пригответе тестото, като размесите брашното със сол и царевично нишесте. Добавете яйцата и бирата и разбъркайте добре. Тестото трябва да бъде на бучки. Оваляйте рибата в тестото и я оставете да се пържи в дълбок тиган на 375 градуса, до получаване на златисто кафяв цвят. След това полейте със сместа от майонеза, мексиканския каймак, лимоновия сок, чушката „Халапеньо“, кимион и червен пипер.