Можете да загърбите повечето си притеснения и грижи, свързани с красотата, само като приемате правилните храни. Точно така, доброто хранене не само прави чудеса с талията ви и повишава имунната ви система, но също така може да добави и някои истински ползи за това как да изглеждате добре. Сред ползите са неща като изглаждане на бръчки, придаване на повече блясък на косата и заздравяването на чупливите нокти. Вашият хранителен режим оказва пряко въздействие върху това как изглеждате и също така има значителна роля в начина, по който остарявате. Важното е храната ви да включва основните елементи, от които тялото ви се нуждае, за да изглеждате добре – хранителни вещества, минерали и мастни киселини както и антиоксиданти, които да защитават тялото от негативната обкръжаваща среда и стреса. Ето и няколко предложения, които не само, че ще ви оставят сити, но ще допринесат и за добрия ви външен вид.

Кафе – да посръбнете малко кафе сутрин не само че дава на деня ви по-бърз и висок старт, но също така тя съдържа биоактивни съставки, които могат да помогнат на кожата ви да се предпази от меланом (петото по честота раково заболяване в Щатите). Изследователите откриват, че колкото повече кафе приемат хората, толкова по-малък е шансът да се разболеят от това заболяване. Тези, които приемат по средно 4 чаши на ден, са с до 20% по-малък шанс да развият злокачественото заболяване през следващите десет години в сравнение с тези, които не пият кафе.

Диня – този летен плод съдържа големи количества ликопен. Този антиоксидант придава на динята и доматите техния червен цвят и помага на кожата да се предпази от вредните ултра-виолетови лъчи. Изследователите смятат, че динята съдържа до 40% повече от този фитохимикал в сравнение със суровите домати. Така че можете да я използвате смело.

Нар – семената на този чудесен плод са пълни с антиоксиданти като витамин C, който предотвратява появата на бръчки и изсушаване на кожата, като неутрализира свободните радикали, които състаряват кожата. Изследване показва, че завишеното приемане на витамин C намалява вероятността от появата на бръчки и засушаване на кожата при жени на средна възраст. Наред с това нарът съдържа антоцианини (които спомагат да производството на колаген и така кожата изглежда по-свежа и стегната) и натурални съставки, които намаляват възпалението, причинено от UV лъчите.

Боровинки – те доставят на организма големи количества витамин C и витамин E, два силни антиоксиданта, които работят в тандем за по-блестяща и светла кожа и се борят със свободните радикали.

Омари – с високото си съдържание на цинк, ракообразните имат противовъзпалителни свойства, които могат да предотвратят редица кожни заболявания, включително и акне. Цинкът ускорява обновяването на клетките на кожата и затова можете да го откриете в голяма част от медикаментите против акне. В интерес на истината, проучване показва, че хората с акне имат по-ниски нива на цинк в организма си в сравнение с тези, които се радват на чиста кожа.

Зеле – сред дългия списък с полезните съставки на този зеленчук са витамин K (той позволява по-здравословното съсирване на кръвта, като по този начин позволява на кръвоносните съдове около очите да не се пукат и да създават онези мъртвешки тъмни кръгове под клепачите) и огромни количества желязо. Недостатъчният прием на желязо може да направи кожата ви бледа, а така кръвоносните съдове под нея изпъкват и се виждат по-лесно, което придава не чак дотам добър естетически ефект.