Някак си най-незаплашителните здравословни проблеми винаги се оказват най-дразнещите и фрустриращи. Разбира се, спазмите, болките, главоболието при стрес или гъбичната ви инфекция няма да ви убият, но все пак е неприятно. Нямаше ли да е по-добре, ако можехте да ги решите сами веднъж и завинаги? Е, да знаете, че можете, но с правилното ноу хау. Конвенционалната медицина има солидна история що се касае до сериозни проблеми, но природните лекове могат да бъдат изключително лесен и ползотворен начин да решите тези ежедневни и кратковременни проблеми. Включително, рискът от странични реакции е значително по-нисък в сравнение с лечение, включващо медикаментозна терапия, а и едно от най-важните неща е, че може би вече имате съставките у дома си. Следващият път, когато някое несериозно заболяване ви сполети, можете да се огледате за алтернативен начин на лечение.

Главоболие, породено от стрес – когато сте под пара, мускулите на главата и врата ви се стягат, което пречи на оросяването на мозъка и другите органи и може да причини главоболие. Обикновено се чувства в областта на цялата глава като тъпа, постоянна болка в сравнение с туптящата силна болка в едната страна, която е породена от мигрената.

Какво да ядете? Можете да приемате храни, богати на магнезий, като спанак, ядки, листно цвекло и бобови растения. Магнезият е известен на учените като минералът на успокоението. Той извлича калция от мускулните клетки и това помага на мускула да се отпусне и да релаксира. Ако нивата на магнезий в тялото ни са ниски, това може да доведе до постоянно напрежение и стягане на мускулите, защото калцият не може да бъде освободен от тях. Най-добре е да приемате магнезия с храната си, но хранителните добавки също са опция. Обикновената дневна доза за жени на 30 е около 310 милиграма, а за жените над тази възраст – около 320 милиграма. Междувременно, опитвайте да избягвате рафинираната захар, която може да причини големи проблеми с нивото на кръвната ви захар. Вместо това, ако ви се яде нещо сладко, по-добре да хапнете плод.

Направете това: поставете палеца си на задната част на врата в основата на черепа и погледнете нагоре, така че да оказвате силен, постоянен натиск. Там има точка, която е свързана с мускулите, които най-често се схващат и напрягат. Докато оказвате натиск върху нея, вдишайте дълбоко и пребройте до 5, след това издишайте и пребройте до 10. Извършвайте това дихателно упражнение докато държите точката в продължение на 5 минути и болката би трябвало да отмине. И ако е възможно, вземете си 15 минутна почивка от стресиращата обстановка, която е довела до главоболието и отделете време на тъмно и тихо място, за да отдъхнете. Дишайте дълбоко или послушайте успокояваща музика. Когато се отпуснете и мускулите ви ще се отпуснат.