Какво би могло да бъде по-привлекателно от красиви, стегнати и добре заоблени женски задни части? Та за тях дори се пее и пише поезия.

Но уви, възрастта играе ролята на драстично ограничаващ действията обръч, който се затяга точно около задните части на дамите и с напредването на възрастта те вече не са толкова апетитни и привлекателни.

Защо се получава така и как, вие дами, да се справите с този проблем? Продължавайте да четете надолу и ние, от Lechenie.bg, ще ви представим няколко алтернативни начина, за да стегнете таза си и отново да го приведете във форма!

Каква е причината за този проблем?

С възрастта настъпва атрофия на мастната тъкан, кожата става много по-малко еластична, което води до лош външен вид на хълбоците, които изглеждат отпуснати и увиснали.

В допълнение, целулитът също има пагубна роля в този, за жалост, неприятен сценарий.

След 35-тата си годишнина, след всеки 10 изминали години, човек губи по около 5% от своята мускулна маса. Звучи наистина депресиращо а?

За щастие, има начин да приведете бедрата и дупето си отново във форма, така че те да изглеждат отново добре! Никак не е лесно, но резултатът си струва усилията.

Започнете да клякате

Това е най-важното упражнение, което засяга задните ви части. Всяко упражнение, което има за цел да натовари зоните около таза, задните части и краката е създадено на принципа на клековете.

Започнете да клякате без тежести в началото а в последствие, ако вече ви е твърде лесно, можете да взимате по една гира от 2-5 килограма в ръката си и да клякате с нея.

За максимална ефективност правете това упражнение поне 3 пъти седмично. Препоръчваме ви 4 серии по 8-12 повторения, според зависи вашата физическа подготовка. Разбира се, правете паузи между сериите от по 1-3 минути.

Ходете в пресечена местност

Когато ходите, припкате или тичате във фитнеса, за оптимален ефект настройте така своята бягаща пътечка, че тя да се повдигне нагоре и на практика, все едно изкачвате баир.

Това ще направи мускулите около задните ви части по-здрави, силни, изпъкнали и издържливи. Разбира се, най-добрият вариант е да изпълнявате тази тренировка няколко пъти седмично в истинска пресечена местност като някоя гора например.

Там ще се чувствате по-добре и по-тонизирани. Винаги е по-добре за здравето ви да бягате навън, отколкото в претъпкания фитнес!

Заемете изправена позиция и нека двата ви крака да са на една линия. Поемете си въздух и наведете тялото си от кръста нагоре. Бавно и плавно докато главата ви не застане между двата ви крака. Правете упражнението също толкова често, колкото и клековете.

Бягайте

Искате ли, когато сложите клин или по-прилепнали панталони да се все още атрактивна гледка за мъжете? Имайте предвид, че една година от живота на мъжа преминава само и единствено в заглеждането в задните части на заобикалящите го жени.

Започнете да си правите леки кросове в началото, докато възвърнете издръжливостта си. Редувайте 1 минута бягане с 1 минута бързо ходене. Така, освен че ще стегнете задника си, вие ще изгорите и доста голямо количество калории.

Така че, ако искате да се върнете отново в играта, ще се наложи да се изпотите, мили дами!