Житейските ситуации понякога изправят жените пред сложни предизвикателства. Вслушват ли се те обаче в тези, които са се оказвали в подобна ситуация или към мнението на лекарския консилиум?

„Мъжът ми си хвана любовница…“ – ето какво писмо дойде в редакцията на Lechenie.bg

Как ми изневери мъжът ми?

„Проблемът е, че съпругът ми си хвана любовница. Те са срещали 3 пъти, докато аз не разбрах.

За мен това беше удар, аз много обичам мъжа си. Получих нервен срив и се наложи да вляза в болница, където лежах в неврологично отделение.

Мъжът ми дойде да ми се кълне в любов, каза ми, че повече никога няма да ми изневери. Не се реших да се разведа, но вероятно разбирате, че не вярвам в неговите клетви.

Болката в душата ми не утихва. И изведнъж разбрах, че навярно мога да се успокоя само след като аз самата му изневеря. Аз мисля, че имам право на такова отмъщение.

Но проблемът е, че не могат да го направя, искам, но не мога! Спират ме няколко неща. Първо – трябва да се събличам пред чужд мъж, което много се срамувам.

Второ, не съм срещала друг мъж, освен съпругът ми, който би искала да пожелая физически. Дори в еротичните си сънища сънувам само него…“

Неправилният път

Жената, написала писмото, по-скоро постъпва неправилно, смята лекар сексолог, до когото се допитахме. Изневярата не носи нито морално, нито физическо удовлетворение.

Първо, на жена с такава психологическа нагласа сексът без любов няма да ѝ донесе никаква радост. Второ, има вероятност след такава принудителна изневяра – да я наречем така, да престане да обича мъжа си.

Тъй като той ще стане причина за неприятни изживявания.

Но във всеки случай ситуацията някак трябва да се разреши, защото настоящото състояние на тази жена е пряк път към депресия, невроза, психоза и техните психосоматични последствия – язва на стомаха и дори инфаркт.

Жената има избор измежду 2 варианта.

Първият е да прости на мъжа си, и да не се измъчва повече. Само че прошката не трябва да бъде само на думи. Жената е длъжна да си внуши и да почувства, че изневярата на любимия човек повече не я оскърбява.

Между впрочем, към изневяра мъжът може да бъде подтикнат и от причината, която се упоменава в писмото – авторката е срамежлива.

Възможно е на съпруга да му се е приискало да си прекара добре с друг тип жена – разкрепостена и темпераментна. И ако авторката на писмото – Мария, прощавайки на своя мъж, успее да се държи по-свободно и сексуално привлекателно, това ще бъде идеален изход от конфликта.

Вторият вариант - ако не може да прости изневярата, развод. Също могат да се забравят отминалите обиди и да се започне нов живот. Но ще донесе ли разводът щастие? По-скоро не.

Сваляне на бариерите

Своят стремеж към изневяра Мария нарича мъст. Но всъщност това съвсем не е на място, а някаква фасада, зад която се крие желанието да се почувства така, както и нейният мъж.

Освен това изневярата е добър начин за самодоказване на собствената привлекателност.

Обикновено това се случва, когато на жената не ѝ стига вниманието от страна на мъжа.
Но изневярата няма да реши проблемът на младата жена, това е сигурно.