Група изследователи от Кралския колеж в Лондон провеждат мащабно изследване, което потвърждава не само неефективността на операцията за увеличаване на пениса, но и потенциалната опасност за живота.

Общо авторите изучават данни за 1192 мъже от Великобритания и други държави. Всички те се подложили на различни процедури за увеличаване на пениса.

Използвала се хирургична интервенция, вакуум, инжекционна терапия – 21 различни методики.

Изследователите проучили какви са последствията от операцията, рискът от усложнения, направили оценка на удовлетворението на достигнатите резултати.

Защо увеличаването на пениса нежелателно без показания

Терапията с инжекции най-често предизвиквала усложнения в сравнение с другите методи.

Вакуумът бил на практика неефективен, а екстендерите за увеличаване на половия член спомага за удължаването му с не повече от 2 см.

Хирургичният метод способствал за по-сериозно увеличение на размерите на мъжкото достойнство.

Едва 1 от петима мъже били доволни от резултатите от процедурата. Повечето получавали усложнения – деформации на пениса, скъсяване и еректилна дисфункция.

Ръководителят на изследването, Гордон Муир, уролог, смята, че подобни операции изобщо не трябва да бъдат извършвани.

Повечето мъже нямат нужда от никакво увеличаване, но самата операция не помага за достигане на идеалния размер, но се съпровожда с големи рискове.

Уголемяване на пениса е наложително само при микропенис

Единствено при много малки размери на пениса – под 9 см в ерекция, са показание за извършване на операция за уголемяването му, тъй като не е възможен нормален полов акт.

Мъжете с миниатюрни размери на половия орган се срамуват да пожелаят да бъдат интимни с жена и в такъв случай една операция би помогнала повече, отколкото би навредила. Би спомогнала мъжът да реализира своя репродуктивен потенциал и да стане баща.

При нормални размери на половия орган – 13-15 см, операция за уголемяването е свързана с множество рискове за здравето на мъжа в дългосрочен план, затова няма смисъл от извършването ѝ.

За жени обикновено размерът е без значение, по-важно е как се използва и дали мъжът прави възможно половинката да е доволна в леглото.