Известен факт е, че по време на отслабване алкохолът води до напълняване, но има някои видове, за които най-вероятно не подозирате и които ще ви помогнат да се справите успешно с мисията си. Едно проучване на „Internal Medicine“ показва, че хората, които изпиват едно или две питиета на ден, са по-малко склонни да наддават на тегло.

Изследванията са публикувани в американското Списание за клинично хранене и показват, че мъжете, които консумират допълнително 433 калории на ден изпиват само 1-2 питиета.

Докато намалят задръжките и напитките 61 % от увеличаването на калориите се дължи на алкохола. Така че, ако се опитвате да отслабнете, докато се наслаждавате на алкохолна напитка, внимателно изберете вида й. Това са най-добрите и най-лошите алкохоли, които може да консумирате по време на диета.

Вино

Несъмнено, за отслабване червеното вино е най-подходящо. Червените или белите вина, могат да се консумират около 100 до 120 калории на чаша. Все пак има някои съображения, които трябва да се вземат предвид като типа грозде.

Бялото вино обикновено съдържа по-малко въглехидрати, от червеното вино, което го прави по желано в случаите, когато сме на диета. Червеното вино, обаче е по-богато на антиоксиданти. Проучване през 2014 г., публикувано в списание „Nutritional Biochemistry“, доказва, че киселините в червеното вино забавят растежа на мастните клетки, докато се развиват нови такива.

Вермут

Тази напитка също се оказва полезна, ако сте решили да се отървете от излишните килограми. Високото съдържание на алкохол, допълнителните подправки и билки, които се използват във вермута го правят с добро количество калории. В една чаша се съдържат около 64 калории, а обикновено се съдържа около 18% алкохол.

Изследвания направени в Будапеща, показват, че има наличие на полифенолни съединения, които могат да насърчават здравословно отслабване. Не забравяйте, че ако го смесвате с коктейли като „Манхатън“ или „Мартини“, вие вероятно ще се консумирате, много повече калории и захар.

Отслабване с твърд алкохол

Когато става въпрос за консумация на твърд алкохол, калориите са най - многочислени. Няма голяма разлика между твърдите спиртни напитки. Те имат едно и също количество калории и въглехидрати и понеже калориите се увеличават заедно с алкохолното съдържание, разликата не е голяма.

Например, уискито съдържа 105 калории и водката съдържа 97. Въпреки това, трябва да имате предвид, че ликьорът е по-сладък и съдържа повече калории от обикновено. Ако предпочитате алтернативен вариант с по-малко калории, избягвайте ароматизираните водки и подправените с ром.

Светлите бири

Светлите бири съдържат по-малко калории и въглехидрати, те са най-добрите при загуба на тегло. Много леки бири съдържат от 90 до 100 калории. Въпреки това, не използвайте това като извинение, за да консумирате повече бира, отколкото обикновено или ще унищожите всички ползи.

Оказва се, че при отслабване най-вредни са коктейлите

"Маргарита“ и Студен чай "Лонг Айлънд“ са източници на огромно количество калории, което се равнява на голяма поръчка с пържени картофи Макдоналдс", казва Феар. Дори по-лошо, калории от захарта, които изобилстват в напитката са калорична атака за организма. Избягвайте тъмната бира, високоалкохолна бира, коктейли и напитки с повишено количество захар.