Според статистиката, 2/3 от жените по света имат фигура 46-ти размер и повече. А какви форми се харесват на мъжете?

1. Привлекателни гънки

До неотдавна в модния свят властваха много слабите, като човек може да си помисли, че страдат от някакво заболяване.

Но преди няколко години в света на модата се случи истинска еволюция – на подиумите, на кориците на модните списания, в светския живот навлязоха съвсем други модели.

Наричат ги с английската дума – size plus – увеличен размер, или модели за пълни. Фактически именно тези манекенки представляват болшинството от жените на планетата. Гледайки ги повечето жени разпознават самите себе си. В това се крие и тайната на тяхната популярност.

2. Долу, комплекси!

„Нестандартните“ модели показаха на целия свят привлекателността на пищното женско тяло. Това принципно промени живота на милиони жени по целия свят, включително и сексуалното поведение.

Най-накрая пищните дами осъзнаха, че не трябва да се срамуват от тялото си.

Харесвайки се такива какви са, жените едновременно повишили своята привлекателност в очите на противоположния пол. Тъй като дамата сама не се смята за привлекателна, едва ли ще предизвика интерес у мъжа.

Днес често можем да срещнем пухкава дама, облечена с мини пола, и с дълбоко деколте. Жени вече се научиха да подчертават своите достойнства и да скриват недостатъците си.

3. Не почиват на стари лаври!

С какво пък пищните привличат мъжете в интимен план? Изследванията на сексолози показват, че по-пълните дами силният пол смята за по-емоционални. Приятно изглеждащата женска пълнота се асоциира от мъжете с радост от живота, енергия и страст.

Освен това, в мъжките кръгове е разпространено мнението, че пухкавите дами са по-изобретателни в леглото. Те се стремят да оправдаят очакванията на мъжете, за да издържат на конкуренцията на по-слабите.

4. Гладният поглед

Оказва се, че мъжете избират пищни красавици, когато са гладни. Учени от САЩ провели експеримент с хора с различно телосложение и попитали колко от тези персонажи им изглеждат привлекателни.

Доброволците били разделени на 2 групи – от първата били нахранени добре, а от втората трябвало да гладуват 6 часа. Мъжете от втората група харесали много повече жени с пищни форми. Подобно влечение към големи мъже изпитвали и гладните жени.

Вторият етап на изследването показал, че по-пищни дами предпочитат мъжете с по-ниско ниво на доходите, като също причината за този избор е на подсъзнателно ниво.

Специалистите обясняват това с факта, че гладните хора обръщат внимание на по-големите потенциални партньори не защото им изглеждат по-сексапилни, а защото мозъкът подсъзнателно възприема, например пищните гърди като знак, че тяхната притежателка има достъп до източник на храна.

Неслучайно на мода пищните форми идват при тежки времена – войни, икономически спадове, епидемии.

5.Формула на красотата

Учените предложиха нова формула за идеалната фигура.
Британски учени твърдят, че дамската талия трябва да бъде не по-малко от половината от ръста на жената, тоест 80-85 см.

Според учените формулата на съотношението на обема на талията към ръста на човека е най-точния индикатор за наличие или липса на проблеми с теглото, отколкото например индексът на телесната маса.

По-рано учените установиха, че идеалните пропорции 90-60-90 не са показател за добро здраве. И дори леко пълните жени живеят по-дълго от прекалено слабите.