Болката не е само симптом на соматично заболяване.

Животът понякога може да бъде жесток. Знаете ли, че емоционалната болка е възможно да влоши вашето физическо здраве?

Доктор Сюзън Бабел, психолог и известен специалист в областта на депресията, твърди, че хроничните болки са по-скоро симптом на стрес и емоционални проблеми, а не на някакви физически нарушения.

Какъв вид болка вие редовно изпитвате?

1. Главоболие

Всякакви болки в главата и пристъпи на мигрена най-често се предизвикват от ежедневния стрес. Ако ви преследва постоянно, сте длъжни през деня да намерите време просто да се отпуснете и да освободите напрежението.

2. Болки в шията

Болки в шията означават, че най-вероятно имате проблем с това да простите на някого или дори на самите себе си. Ако ги изпитвате, преразгледайте отношението към самите себе си и към околните. Съзнателно работете над това да се научите да прощавате.

3. Болки в раменете

Ако ви болят плещите, то сега най-вероятно сте под силен емоционален натиск. Съсредоточете се върху решаването на най-важните проблеми. Вземете окончателно решение, колкото и трудно да е то.

4. Болки в горната част на гръбнака

Ако страдате от болки в горната част на гърба, това означава, че не ви достигат близки хора. Уморили сте да се чувствате нежелана и да търпите загуби на личния фронт. Ако все още сте сама, направете така, че по-често да срещате с хора и с потенциални партньори.

5. Болезнени усещания в долната част на гърба

Болките в пояса означава, че твърде много и често се вълнувате за пари. Възможно е и да не ви стига емоционална подкрепа от близките. С други думи, най-вероятно прекалено много ви огорчава и вбесява вашата бедност, а човекът до вас редовно ви нарича неудачник.

Ако страдате от болки в кръста, е най-добре да започнете да планирате финансите си. Така ще започнете да разходвате доходите си доста по-разумно.

6. Болки в лактите

Означава, че се противопоставяте на някакви важни промени. Животът ви сега може да ви изглежда твърде труден и несправедлив. Помислете за важността на компромисите. Дори е препоръчително за почването на нов етап.

7. Болезнени усещания в ръцете

Признак е на това, че не можете да се отпуснете напълно при общуването с други хора. Опитайте да си създадете нови приятелства. Отидете на стадион, за да почувствате част от тълпата. Обядвайте с бизнес партньори, когато имате възможност.

8. Болки в бедрата

Ако ви предстои пътуване и не желаете да заминавате, а се налага или се боите от промени, е възможно у вас да започнат сериозни болки в бедрата. Това се случва и с хора, които твърде високо ценят предсказуемостта в живота и комфорта.

Освен това – такава болка може да бъде предупреждение за вас, че не трябва да отлагате за по-късно най-важните решение, които ви касаят.

9. Болезнени усещания в коленете

Най-често се признак на прекалено голямо его. Ако ги изпитвате, то навярно твърде много мислите за себе си и изобщо не се интересувате от другите.
Примирете с обстоятелствата, но същевременно се ангажирайте за известно време с някаква доброволческа дейност.

10. Болки в пищяла

Признак на силно емоционално претоварване. По-скоро силен стрес, причинен от любовни преживявания или от проблеми в отношенията с роднините.