Книгата на рекордите на Гинес бе допълнена – в семейство от руски град се раждат двама синове. Това събитие става уникално, заради малката разлика между доносени деца.

През изминалата година в Австралия се раждат 3 бебета в рамките на една година. В книгата на рекордите има и други случаи. Например, на един щастлив татко се раждат 3 деца в 3 различни столетия. Как тези чудеса стават реалност?

Най-малката разлика между двама пълнокръвни братя

На Маргарита и Алексей, млади родители от руски град в Сибир, се раждат 2 деца в една година. Не е тайна, че доносената бременност продължава от 38 до 40 седмици. Така в младото семейство разликата между децата е 41,5 седмици. Второто е заченато почти веднага след раждането.

Съпрузите планирали второто дете да е с малка разлика със своето братче, но не толкова бързо. За това, че второто бебе вече е на път, майката разбира едва в края на третия месец на бременността.

Женският организъм обикновено се взема отпуск след раждането, необходимо да се възстанови след износването, да изхрани кърмачето.

Обикновено в първите няколко месеца при активно кърмене майката е в лактационна аменорея – няма нито овулация, нито от менструация.

Кога тялото ще стане готово за нова бременност, предварително е невъзможно да се досетим. Първо съзрява яйцеклетката, а след това, ако зачеването не се осъществи, започва месечен цикъл.

Маргарита е готова за бременност почти веднага след раждането, в първите няколко седмици. От гледна точка на физиологията това е уникален, много рядък случай на възстановяване на репродуктивната функция.

За това, че в семейството се раждат бебета-рекордьори, родителите първоначално не се досещат. Гордият татко решава да потърси в мрежата, много ли има още подобни случаи, и се оказва, че сред доносените деца няма такава разлика.

Всички втори деца, появили се на бял свят 9-10 месеца след първите, са родени преди срока. Тогава мъжът прави заявка за регистрация на рекорд.

Младите родители смятат, че подобна разлика е много удобна. Децата ще станат истински приятели, заедно ще посещават детска градина и училище.

Невъзможното става възможно – безплодие и 4 деца за една година

Съпрузите Трейси и Питър Парк вече имали 10-годишен син, когато малко преди да навърши 40, Трейси се решава на нова бременност. Възрастта обаче се отразява на здравето, и зачеването по никакъв начин не е настъпило.

Година на безплодни опити + няколко инвитро процедури. Семейство Парк решава да наеме сурогатна майка, за да се превърнат мечтите за още едно дете в реалност.

Сурогатна майка се намерила, оказва се, че очакват едновременно две момиченца. Второто момиченце било неочакван бонус. Последното инвитро на госпожа Парк също се оказва успешно. Така през 2018 г. семейство Трейси става неочаквано многодетно.

Големият син се сдобива с 3 сестри, наложила се покупка на нов дом и подготовка за преместване. Докато вървяло преместването се оказва, че мисис Парк е отново бременна, зачеването става без лекарска помощ.

Детето се ражда недоносено, тъй като майката има проблем с врастването на плацентата. В 29-та седмица се извършва секцио, и на бял свят се появява бебе 1,5 килограма.

След 3 месеца в клиника накрая го изписват, до неговия брат и двете сестрички. Родителите, които съвсем не очаквали толкова много бебета у дома, активно споделят новото си щастие в социалните мрежи. Призовават никога да не се отчайваме, тъй като чудеса наистина се случват.

Три века – трима сина

Съвременните репродуктивни технологии помагат да се удължи периода, в който човек може да се сдобие с поколение. Медицината вече се гордее със случаи на раждане на деца на 70-80-годишна възраст.

Разбираемо е, че подобни случаи са резултат от продължителна история на надежди и отчаяния, желание за дете, въпреки всичко.

Историята познава и случаи, при които разликата между две деца от един баща може да надхвърли 100 години.

Има предположения, че това се е случило на шведски дълголетник, който е живял 160 години. Първият син към смъртта на бащата е бил на 103 години.