Много малко романтични срещи минават без чаша шампанско или друга по-силна напитка.

Но съвместим ли е сексът с алкохола?

Алкохолът дава смелост и, поне на пръв поглед, сексуалност.

Разкрепостяваме се и не безпокоим за грима, прическата и дрехите, цялата стеснителност изчезва. Ставаме напълно отпуснати. Същото се случва и с мъжете. Но това не са последствия от влиянието на алкохола.

Секс и алкохол

1. Напитките, изпити за храброст, всъщност я увеличават. Но следва да се има предвид, че алкохолът по време на секс може да замъгли мисълта и да доведе до нежелани последствия.

Не са редки случаите, когато емоциите кипят, и се забравя за мерките за безопасност – в частност за използване на презерватив.

А също и след като употреби голяма доза алкохол, мъжът не е способен да контролира кога да се изпразни. Еякулацията може да настъпи или твърде бързо или прекалено късно.

2. Поради изпито прекомерно количество алкохол, до същинския секс може и да не се стигне. Тоест, казано на обикновен език, мъжът може и да не го вдигне.

И дори дългите предварителни ласки да се окажат пълен провал. Също така, ако се злоупотребява със силни алкохолни напитки, е възможно развитие на импотенция, тъй като се разрушава мъжкият полов хормон тестостерон. Бавно, но сигурно се развиват проблеми с ерекцията.

3. При жените всичко е обратното – малка доза алкохол може да засили кръвообращението към половите органи, което помага за по-бързо възбуждане и по-лесно достигане до оргазъм.

Но важно е да се има предвид, че влияейки върху изпитаните емоции, алкохолът оказва неблагоприятно въздействие върху другите органи – черен дроб, храносмилателна система и т.н.

Ако се употребява често алкохол, то това може неблагоприятно да повлияе на репродуктивната функция на жената. Поради тази причина лекарите препоръчват жените да се въздържат напълно от прием на алкохол, ако планират забременяване.

Сексът в пияно състояние може да доведе до много негативни последствия, за които ще съжалявате после, в частност това са нежелана бременност и възможност за заразяване със заболявания, предавани по полов път.

Ако желаете да внесете жар в сексуалните отношения, малко да се отпуснете, то 50 грама истинско червено вино ще ви помогнат да направите това, без да навредите на здравето си, като естествено не трябва да съвместявате алкохол и секс всеки ден.

Освен това не забравяйте за обстановката, именно тя настройва за интимна близост с партньора – намалете светлините, сложете си красиво долно бельо, пригответе вечеря, като използвате храни, които са доказани афродизиаци и ефектът им ще бъде много по-голям от пиенето на алкохол.

Съвместяването на алкохол – това не е правило. Ако второто първото е невъзможно, трябва да потърсите лекарска помощ.

Като заключение следва да се посочи, че твърдият алкохол не е за предпочитане с цел предразполагане към секс, тъй като намесата на етанола в обмяната на веществата води до различни последствия при отделните хора.

Както и по-горе бе посочено, за мъжете твърдият алкохол в каквито и да е количества, е абсолютно противопоказен с цел осъществяване на интимен контакт с жена, тъй като отпускането се постига на много висока цена – временно намаляване на нивата на тестостерона, които макар и слабо се отразява неблагоприятно на ерекцията.