Сексуалните проблеми обикновено не траят вечно. Случва се представителите на силния пол да преминат през тежки и трудни за тях моменти, които да рефлектират пряко на либидото им.

Разбира се, това не е никак приятно, но лесно можете да се справите с проблема, благодарение на няколко билки, които са достъпни по-магазините, както и чрез разговори с половинката си по темата.

Ако все пак няма подобрение и вие продължавате да се чувствате така, все едно сте попаднали в задънена улица, ви съветваме да се свържете със специалист, който да ви назначи адекватно лечение.

Кои са онези 6 билки за повишаване на либидото

Сексуалното желание се определя като естествено явление, но този импулс бързо може да намалее от поредицата от стресови ситуации, както и от редица други заболявания.

Макар и да не е приятно, то лесно можете да се доберете до правилното решение, без да е необходимо да преминавате през прегледи и консултации със специалисти в областта.

Ето и билките, които ние ви съветваме да консумирате за повишаване на либидото.

1. Asparagus racemosus

Тази билка е позната още като шаватари. Вероятно не всеки от вас е чувал за нея, но ние сме сигурни, че действието й е почти мигновено, тъй като безброй пъти са правени проучвания сред група от хора, които са я консумирали.

Растението е било използвано в медицината за подобряване репродуктивната система при жените, както и за повишаване на сексуалното желание.

Билката не е с незабавен ефект. Консумирайки я редовно, вие ще успеете да постигнете нивото на сексуалност, към което се стремите.

Според медиците жената трябва да бъде изключително спокойна и да се лиши от излишния стрес. За да изпитва сексуално желание, тя трябва задължително да консумира храни, богати на хранителни вещества.

2. Eurycoma longifolia

Другото име на билката е тонгкат али. Тя представлява екстракт от корена на малайзийско дърво. Някой хора я познават като Дългия Джак.

Основните ефекти на това растение са насочени към хормоните и същевременно с това повишаване на либидото.

3. Cnidium Monnieri

Билката е от китайски произход, но това съвсем не значи, че тя не е толкова ефективна, колкото и останалите, посочени до момента.

Използва се от десетилетия предимно за подобряване на репродуктивното здраве и сексуалното желание на представителите от двата пола.

4. Женшен

Сигурни сме, че всеки от вас е чувал за женшена и неговите положителни свойства. Благодарение на растението, хората успяват да се сдобият с нужното количество енергия.

Едно от натуралните съединения, присъщи за женшена, успяват да повишат либидото. Ефектът от това съединение е сходен с тестостерона.

Не всички разновидности на растението обаче имат този ефект, някои от тях са склонни да действат успокояващо върху нервната система, което значи, че те са също толкова предпочитани, но за други проблеми, с които ви предстои да се справите.

Растението може да се използва по най-различна форма – настърган, във вид на чай или като добавка към ястие.

Съветваме ви да не прекалявате с употребата му, за да не се натъкнете на нежелани симптоми, като главоболие, промени в настроението, повишено кръвно налягане или световъртеж.

5. Канела

Канелата е известна като един от натуралните и естествени афродизиаци, които успяват да повишат сексуалното желание.

Едно от най-добрите качества на канелата е, че тя не води до никакви странични ефекти. Препоръчваме на хората, които имат склонност към повишаване на кръвното налягане, преди това да се консултират със своя лекар.

6. Бабини зъби

Отвара от тази билка е в състояние да повиши многократно либидото ви. Препоръчва се още за хора, които страдат от липса на тонус. Една лъжица сутрин на гладно е достатъчна, за да се заредите с енергия.

Надяваме се да сме ви били достатъчно полезни и съвсем скоро да се справите със съществуващия проблем с либидото.

Преди да стартирате с приема на каквито й да било билки, нашият съвет е да поговорите с половинката си. Ще се изненадате как понякога в малките неща се крие решението на проблемите.