Овлажняващите разкрасителни процедури е необходимо да се правят редовно, за да изглежда лицето свежо и младо. Те не само правят кожата по-стегната и подхранена, но и оказват подмладяващ ефект.

Под въздействието на различни фактори кожата провисва, появява се лющене, понижава се тонусът. Овлажняването ще върне нейният здрав вид.

Кои разкрасителни процедури стягат кожата на лицето

Овлажнена кожа – гликолов пилинг

Гликоловият пилинг представлява щадящо химическо почистване, което се основава на гликоловата киселина. Тази манипулация има и последствия, които могат и да не изглеждат естетични – лющене на повърхностния слой на епидермиса, зачервявания.

В рамките на седмица след процедурата не е желателно да се излиза на слънце, в краен случай се нанася слънцезащитен крем.

Процедурата предполага предварителен етап. 14 дни преди началото на курса кожата задължително подлежи на обработка с гликолова киселина със слаба концентрация.

Първата седмица – преди лягане, втората – два пъти дневно.

Преди процедурата задължително се прави тест за алергии. Кожата се обновява за няколко дни. Правят се от 5 до 10 процедури, в зависимост от състоянието на кожата.

Процедурата гарантира ефективно овлажняване, премахване на вроговели клетки, повишаването на синтеза на колаген и еластин.

Кожата на лицето е с антиоксидантно действие. След процедурата кожата се овлажнява, заглажда се релефността, заглажда се релефността и се връща естественият тен.

След гликоловият пилинг кожата се нуждае от грижи. В първите дни след манипулацията не може на кожата да се нанася пудра и тонален крем, овлажняващи и подхранващи кремове, с изключение на препоръките на козметик.

Трябва временно да преустановим посещението на сауни, басейни и интензивно излагане на слънце. Ефектът от манипулацията се усилва със здравословен живот и справяне с вредните навици.

Противопоказен е пилингът с гликолова киселина за деца, които са под 15 години, а също и за хора, които имат херпес на кожата, брадавици, пресни драскотини, страдащи от захарен диабет.

Биоревитализация – за тези, които не обичат здравословен живот

Тази процедура е показна, когато лицето лъщи, а средствата не дават никакъв резултат или са с краткотраен ефект. Биоревитализация с хиалуронова киселина – това е инжекционна процедура, която предполага гарантирано попадане на лечебни козметични средства на необходимата дълбочина.

Хиалуроновата киселина не само овлажнява кожата, но и я подмладява. Биоревитализацията е лечебна и профилактична.

Лечебният курс се препоръчва за хора след 35 години, и включва 2-3 сеанса с промеждутък от месец.

Профилактичният курс е предназначен за хора под 35 години и се състои в 2 сеанса с интервал от 2 седмици.

Процедурата предполага интензивно овлажняване, предотвратява се появата на пигментни петна, забавя се стареенето, тъй като хиалуроновата киселина стимулира образуването на колаген.

Биоревитализация се препоръчва за девойки под 25 години, а също и за хора, които водят пасивен начин на живот и прекарват голяма част от времето си пред компютър.

Показва е за хора, които често посещават солариум и много пътешестват – полетите и УВ-лъчите негативно въздействат на кожата на лицето.

След манипулациите е необходима грижа за кожата. Обработената област леко трябва да подпухне, да пребледнее и да се възпали, но в това няма нищо страшно, ако последствията отшумят в рамките на 1-2 дни.

След процедурата не е препоръчително да се пипа лицето и да се използват фон дьо тени и пудри. Не трябва да се употребява алкохол и физическата активност не е желателна.

Стегната кожа – мезотерапия

Мезотерапия – един от методите на алтернативната медицина. Състои се в хормонални, витаминни и ензимни инжекции.

По време на процедурата в повечето случаи се използва местна упойка. Подкожните инжекции достигат дълбочина от 1 до 4 мм, в зависимост от състоянието на кожата и желания резултат.

Инжекциите се правят ръчно или с мезопистолет. Лицето далеч не е единствената част от тялото, която се поддава на мезотерапия, може да се проведе на всеки друг участък при необходимост.

С нейна помощ можем да се избавим от мастни отлагания и целулит. Курсът се състои от 5 до 10 сеанса. След процедурата лицето се овлажнява дълбоко.

Тази манипулация способства за подобряване функцията на клетките, в резултат на което структурата на кожата значително се подобрява, а лицето ще изглежда свежо и отпочинало.