Интимните ласки носят удоволствие, вдигат настроението и повишават самооценката. Но има ли значение времето от денонощието? Сексолог разказва за предимствата на сутрешния секс и неговата роля в живота на мъжа и жената.

Обръщате ли внимание на пълноценния сексуален живот? Каква е ролята на интимността във връзката. Учените, психолози, сексолози и дори специалисти по езотерика твърдят за ползата от секса.

Какви са ползите от интимността рано сутрин

Съществуват и нюанси, на които следва да се обърне внимание.

За пълноценен сексуален живот може да се говори, когато мъжът и жената са готови с удоволствие да правят любов при възникване на желание, без увещания и поставяне на условия.

И това също е пътят към щастливото семейство. Възможно е сексът с определени условия да помага за поддържане на физическото здраве и на хормоналния фон, но на емоционално ниво разрушава връзката.

Жената, която директно казва какво иска веднага щом изпита желание, става безумно привлекателна за мъжете.

Тя насочва половинката си, разказва кога ѝ нужен нежен подход, а кога по-твърд и груб. Всички имат право на своите фантазии и на тяхното удовлетворение.

Тя без притеснение се открива пред мъжа, позволявайки си да стигне до оргазъм.

С такава жена мъжът получава истинско удоволствие от интимната наслада. И когато жената е напълно удовлетворена, идва време да подари незабравим оргазъм на партньора.

Секс, в който и двамата се отнасят с уважение към желанията и фантазиите на другия, а също и с ентусиазъм взаимно удовлетворяват сексуалните си потребности, притежава огромен енергиен потенциал.

За реализация на фантазиите съвременната индустрия предлага широк набор от еротични стоки. Двойката може да пробва с ролеви игри, използване на играчки, различни костюми на ученици, използване на играчки, всичко е въпрос на вкус.

Колкото по-открит и разкрепостен човек в секса, толкова по-успешен е във всички сфери на живота.

Тази закономерност се проследява при 99% от клиентите на сексолози.

Има ли значение кога се прави секс

Сутрин, вечер или когато се получи? На този въпрос няма правилен отговор. При всеки се получава различно, но да разгледаме положителните страни на сутрешния секс.

Установено е като традиция за секс да се отделя времето преди сън. Повечето двойки са принудени от това от семейната ситуация – необходимо е да се приключи с домакинската работа, както и със служебните задачи, да се общува с близките, да се изчака всички да легнат, и накрая да се пристъпи към интимната наслада, ако все още имаме сили за това.

Най-полезният сън е от 22 до 24 ч., а след 2 часа коефициентът на полезност на съня започва рязко да се понижава. Какво правим тогава? Уморени физически и емоционално от деня, когато организмът се настройва за сън и възстановяване на силите, пулсът и дишането се забавят, си спомняме, че има такова нещо като съпружески дълг. В тази ситуация може да се предположи, че сексът няма да е най-удачният.

На фона общата на умора е трудно да се реализират и удовлетворят сексуалните потребности собствените и тези на партньора, сексът може да не е достатъчно интензивен, а оргазмът недостатъчен силен. Това може да прерасне в хронична сексуална неудовлетвореност

Нощните натоварвания още повече натоварват организма, и от натрупаната умора повече се асоциира със загуба на енергия от получаването на удоволствие.

Предимствата на сутрешния секс

Нека разгледаме сутрешните интимни занимания. Американски учени стигат до заключението, че сутрешният секс се отразява положително на нивото на успешност в живота на хората.

В изследванията се установява, че голяма част от запитаните, които редовно се отдават на интимни ласки сутрин, заемат високи постове в работата и в обществото.

Смята се, че сънят, който способства за възстановяване на психическото и физическото състояние продължава до 5 часа.

В сравнение с нощния секс, сутрешният разходва много по-малко енергия. Емоционално се чувстваме свежи, в ума ни не се натрупала информация от деня, и нищо не ни пречи да се наслаждаваме един на друг.

След сън състоянието е вълшебно, можем без притеснения да разказваме един на друг какво ни се иска, и веднага да пристъпим към реализация.

Сутринта сексът осигурява добро натоварване на основни групи мускули, а също заменя дихателната гимнастика, подобряваща кръвообращението. Това е, което ни трябва за пълноценно начало на деня.