Най-познатите и често покосяващи човека болести са свързани със сърдечно-съдовата система, респираторната система и храносмилателната система. Всеки има обща култура относно затлъстяването, хипертонията или пък мигрената.

Но човешкото тяло, представлява сложен механизъм, осъществяващ важни действия. Както всеки сложен механизъм и в тялото ни могат да възникнат различни нарушения.

Толкова различни, че трудно можем да си представим. Затова днес решихме да ви представим малка част от болестите с най-странни и чудати симптоми.

  1. Болест на „Пълзящата кожа“

              Това е сравнително новооткрито заболяване. Страдащите от тази болест  имат усещането, че под кожата им пълзят насекоми.

 След известно време, по местата на „пълзенето“ се образуват рани.

  1. Синдром на върколака

Известен е още като хипертрихоза. Характеризира се с неконтролируем растеж на косми по цялото тяло.

Обикновено синдромът се дължи на черепно-мозъчни травми, ендокринни и нервни заболявания. При жените, състоянието може да се дължи на патологични изменения на надбъбречните жлези или яйчниците.

Може да бъде и вроден.

  1. Вампиризъм

Известно още като порфирия. Симптомите могат да се опишат, най-лесно, като си пуснем филм с вампири.

Кожата на болните е изключително чувствителна към  слънчевата светлина.

В зависимост от тежестта на заболяването, симптомите варират:

Понижен хемоглобин, поради който кожата избледнява. В миналото, заради острата нужда от кръв на болните се е давало да пият чужда човешка кръв;

Непоносимост към ярка светлина;

Халюцинации;

Мускулна слабост и спазми.

  1. Алергия към вода

Болните имат непоносимост към съединенията, които са в състава на водата. След намокряне на кожата, по нея възникват зачервяване и лезии, чувстват се болки.

  1. Хипертимезия

Представлява неврологично състояние, при което засегнатите имат спомени от всеки един ден от живота си. Интересното е, че детайлността на спомените се подобрява с времето.

Това състояние може да причини мигрена и нарушения в съня.

  1. Синдром на Берардинели-Сейп

Заболяването се определя като липодистрофия. Наблюдава се загуба или необичайно разпределение на мазнините, необичайно висок апетит, акромегалия, издатини или ямки по повърхността на кожатта.

  1. Синдром „Щипки на омар“

Заболяването е известно сред медиците, като ектодактилия. При него някои от пръстите на ръката или крака са сляти или липсват, при което ръката или стъпалото има вид на щипка на омар.

  1. Cornu Cutaneum

Болестта се характеризира с израстване на странни образувания по главата, оприличавани като рога. „Рогата“ растат през неопределено време и могат да се премахват.

  1. Синдром на внезапната смърт

Това е едно ужасяващо състояние, засягащо млади хора и бебета. Засегнатите, наглед в идеално здраве, лягат, заспиват и без никакъв симптом- умират.

  1. Просопагнозия

Заболелите не могат да разпознават човешки лица, дори тези на родителите им.