Да срещнеш любовта, едно от най-важните събития в живота, което винаги е изисквало доста усилия и е било съпътствано със сериозни трудности. В миналото, заради географската изолираност. Днес, заради липсата на време и заради смяната на приоритетите.

Все пак обаче всеки един от нас иска да срещне любовта, ако вече не го е направил. Къде обаче?

3 най-добри места, където вероятността да намерим своя любим нараства

Къде да намерим любовта

Или приятно познанство, което може да се прерасне с времето в любов. При по-голям късмет да се създаде дългосрочна връзка, която да заведе двама партньори до олтара и в гражданското или без това.

Понятието „семейство” през последните години също претърпя изменения, но не всички са готови да го приемат. И заради това немалко връзки се разпадат – едни имат нужда от сигурността на пълноценен брак за щастие, а за другата половина от двойките е по-важна свободата.

Не смятат за необходими условности, сред които е подписът в гражданското и издаването на брачно свидетелство.

Първо обаче двамата да се срещнат, за да станат двойка  и да последва всичко, което произтича от това. Къде обаче? Повечето от нас живеят забързано и се придвижват по сравнително еднообразни маршрути, които в най-простия негов вариант се състоят от две точки и половина.

  • Дом;
  • Работа;
  • Пътуване, при което се осъществява връзката между двете точки;

Понякога като допълнителна опция в разписанието е включена фитнес зала и някакво хоби. Но във всички тези места най-често сме в „затворено” състояние, затворени сме сами в себе си. Съзнателно или не отблъскваме възможни контакти и сякаш издигаме около себе си невидими стени.

Погледнете около себе си, ако не сте у дома. Всеки е потопен в своите мисли. Някои съсредоточено слушат нещо в слушалките, други си гледат в краката и се стараят да не гледат встрани.

Ако засечем погледа си с някого случайно, то най-вероятно ще се обърнем на другата страна. И дори може да не забележим, че покрай нас минава принцът на бял кон.

Социолозите изучават предпочитанията на хората, които касаят най-любимите места за среща и запознанства. Оказва се, че във всяка страна те са специфични, и всяка си има десетки свои.

Предлагаме ви вариант, в който влизат 10 места за запознанства и за които най-често се споменава в проучванията сред жителите на развитите държави.

Предвид членството на България в ЕС, въпреки по-ниският стандарт, то най-вероятно тези предпочитания съвпадат.

Аромат на приключения и романтика на пътешествията

Съдейки по отзивите, най-голяма вероятност да се запознаят с близък по душа човек, имат любителите на туризма. Може да е преход или пътешествие.

Ценителите на по-екстремните приключения получават повече шансове – трудните условия показват всички добри качества на участниците и съществуващите недостатъци.

Съвместните победи и ярки впечатления създават основа, на която се изгражда партньорството за цял живот.

Важна забележка: по-големи шансове имат тези, които тръгват на пътешествие или на преход със съмишленици, отколкото тези, които просто се запознават при екскурзия с жители на друг град или на държава. Във втория случай по-вероятни са кратките романси.

Клубове по интереси

Това може да бъде всичко – от любители на антики до практикуващи любителски спортен риболов. Когато на едно място се събират хора, които обичат да правят едно и също, искрите започват да прескачат във въздуха, без каквато и да е магия.

Толкова е хубаво, когато двамата са на една вълна, говорят на един език и се разбират с половин уста.

Доброволчество – помощ, произхождаща от сърцето

Съвместна работа в името на доброто на хората обединява. Изобщо не е важно, с какво е свързана – с помощ в кучешки приют или на друга организация в обществена полза.

Участие в доброволни формирования по планинско спасяване, помощта в хосписи на възрастни и тежко болни, без значение какво е.

В доброволческите организации всички са равни, всички идват, водени от зова на сърцето си, което само по себе си говори за важни черти на характера.

Сред тях са алтруизъм, умение и желание за оказване на помощ и подкрепа.

Чрез общи познати

Това е вариант, който остава най-предпочитания сред българите. Над 60% от връзките възникват по този начин, чрез общи познати. Събира се една компания, не всички се познават и така от дума на дума е възможно да прехвърчат искри, които да поставят основа на една бъдеща връзка.

Добър вариант. Наистина, не без минуси. Но пък къде ли ги няма тези недостатъци.