Наистина ли на мъжете в секса ги интересува само кулминацията? Могат ли да получат няколко оргазма подред? Колко често имитират оргазъм? Психозите и сексолозите разграничават истината от предразсъдъците.

Някои жени мислят мъжете за нещо като секс машини, винаги готови за подвизи. Всъщност обаче всичко е доста по-сложно. Мъжете също може да не са в настроение, да им трябва време да се възбудят.

И разбира се, насладата от секса за тях също е свързана с емоционална близост. Заблудите за сексуалността могат да усложнят отношенията и да попречат на партньорите да си доставят удоволствие един на друг.

Особено, когато това се отнася за тази деликатна тема, като оргазма.

Мит №1 – мъжете достигат до върховното удоволствие по-бързо и по-лесно

Някои жени се възбуждат също толкова бързо, колкото и повечето от мъжете . Същевременно на много мъже им трябва време и специфична обстановка, за да се настроят за секс.

В тази сфера всичко зависи от личните особености на всеки – няма строги стандарти.

Освен това на партньорите може да не им съвпада сексуалния ритъм – да кажем, тя предпочита бързи и чести прониквания, а за него най-голямата сексуална наслада е да се движи бавно, максимално удължавайки удоволствието.

Мит №2 – мъжете не имитират оргазъм

Според проучванията 25% от мъжете от време на време се преструват. Причините могат да бъдат различни.

Някои са убедени, че умението бързо да се достига до оргазъм е признак на сила и младост, и се стремят така да си подхранват самочувствието. Някои се опитват да се настроят на ритъма на партньора.

Сексологът Абрахам Моргенталер споделя, че негов 25-годишен пациент му съобщил, че е принуден да имитира оргазъм. Трудно му било да стигне до върховата точка по време на секс с гаджето си.

От това тя започнала да се съмнява в своя способност да възбуди мъж, страдала, че не е достатъчно привлекателно. За клиента на Моргенталер фалшивият оргазъм бил начин да повдигне самочувствието на партньорката си.

Може да се спори как това може да се отрази на отношенията в двойката, но подобно проявление на загриженост от страна на младия човек е по-скоро благородно.

Мит №3 – на мъжете в секса им е нужен само оргазъм

Много мъже гледат на секса като на път от точка А – възбуда към точка Б – оргазъм, и това им пречи да се насладят на пътешествието, казва сексологът Саманта Евънс.

Но тези, които не се ограничават до крайната цел, а се стараят да изследват всички етапи на пътя, да доставят истинска наслада не само на себе си, но и партньорката си.

Мит №4 – при мъжете няма множествени оргазми

Обикновено след оргазъм на мъжете им е необходимо около 10-15 минути, за да презаредят. Това е свързано с мощно освобождаване на хормони на удоволствието на серотонин и пролактин, които препятстват възбудата.

Но това не се случва, ако оргазмът не се съпровожда с изхвърлянето на семенна течност. За много мъже сексът без еякулация открива достъпа до множествени оргазми.

Разбира се, усещанията от такива мини оргазми могат да бъдат по-малко ярки, отколкото един пълноценен оргазъм. Но тези, които успяват да получат оргазъм без еякулация, рядко се връщат към предишния начин.