Както става ясно от учените, върховно удоволствие носи не само сексът.

Какво освен секс може да доведе жената до оргазъм

1.Упражнения

Много признават, че по време и след тренировки изпитват невероятно удоволствие, но някои спортистки имат повече късмет.

Коргазъм – от английски – core – мускулен корсет и orgasm – оргазъм, така се наричат спонтанните оргазми, предизвикани от физически натоварвания.

Коргазмите редовно възникват при жени и изключително рядко при мъже.

Какви са причините за тази несправедливост, както и каква е природата на коргазмите, учените все още не са наясно.

Предполага се, че в напрегнатите, уморени мускули на корема и таза извършват микроколебания, които стимулират тазовото дъно и клитора. Ако тази стимулация се насложи върху подходящ емоционален фон и анатомия, жената изпитва коргазъм – усещане, сходно на дълбок вагинален оргазъм, но за щастие не толкова интензивно.

Представете си истински оргазъм някъде на тренажор във фитнес зала.

Ето и списък с упражнения, които най-често водят до кооргазъм:

  • Клякания;
  • Лицеви опори;
  • Разнообразни варианти на планк;
  • Упражнения, свързани с повдигане на колената и бедрата;
  • Някои пози на йогата – основно тези, свързани с натоварване на пресата.

2.Раждане

Оргазмът по време на контракции не е толкова разпространено явление, но е реално съществуващо.

Преди няколко години учени провеждат проучване сред 1000 френски акушерки, извършили около 200 000 раждания. Както става ясно, 668 родилки съобщават за преживени усещания, сходни с оргазъм. В 868 акушерки наблюдават признаци на удоволствие сред своите пациентки.

И още в 9 случая родилки директно казват, че по време на раждане са преживели същият пик на сексуална наслада както и в леглото в любимия мъж.

Броят на такива щастливки като цяло не е голямо – оргазмът при раждане се наблюдава при 0,3% от родилките. Съществува и по-оптимистична статистика, според която оргазъм при раждане се среща при 6% от родилките.

3.Прозяване

Не обикновено, а на фона на прием на антидепресанти. Изобщо повечето от препаратите, с помощта на които е прието да се борим с депресиите, не се отразяват добре на сексуалния живот.

Обикновено те рязко понижават желанието за интимна близост, но се срещат и изключения.

При около 5% от хората, приемащи антидепресанти възниква интересен феномен – продължително прозяване, по време на което се стига до истински оргазъм.

Този пусков механизъм за спонтанен оргазъм е достъпен и за мъже.

4.Прием на лекарства срещу Паркинсон

В историята на медицинските наблюдения е регистриран случай на 42-годишна жена, която след 7 дни прием на лекарство за това заболяване започва да се оплаква на лекарите от интензивни спонтанни оргазми.

Жената изпитвала от 3 до 5 внезапни оргазъма всеки ден, като всеки продължавал от 5 до 20 секунди.

Лекуващият лекар решава да спре приема на препарата с толкова странен страничен ефект. След 15 спокойни дни жената отново започва да приема лекарството и спонтанните оргазми се връщат.

В крайна сметка жената спира да приема конкретното средство завинаги.

Учените засега не са наясно какво е предизвикало подобен ефект. Предполага се, че препаратите рязко променят нивото на допамин – хормонът, който отговаря за възникването на удоволствие.

5.Ходене

Също не разпространен, но регистриран от науката случай. Веднъж 55-годишна жена от Нидерландия се обръща към лекар със странно оплакване – при ходене получава до 6 оргазъма дневно.

Нарастващото усещане започва в лявото й стъпало, постепенно се вдига през коляното към таза.

Самата жена изобщо не била щастлива от тази ситуация, тъй като спонтанните оргазми изобщо не били свързани с нейните планове, мисли и настроения.

ЯМР на мозъка и на краката не открива каквито и да е отклонения. Когато лекарите правят на жената анестезираща упойка в гръбначния стълб, пристъпите на внезапни сексуални удоволствия спират.

Този инцидент влиза в историята на медицината под названия – синдром на крачен или бедрен оргазъм.

6.Фантазии

Богатото въображение е още един способ да получат оргазъм дори в най-неподходящите за това ситуации. Това е проверено с ядрено-магнитен резонанс, това е само със силата на мисълта.

С помощта на ЯМР сексолози установяват, че и в двата случая мозъкът реагира абсолютно еднакво. Тоест оргазмът, предизвикан от фантазии по нищо не се отличава от обичайния.