Лекарства – това е, за което човек отива в аптеката, но при тази организация на системата на здравеопазването могат да се купят не само те. Тук са представени немалко полезни неща, които са подходящи за абсолютно всеки човек.

Какво полезно да купим от аптеката, освен лекарства

1.Смола за дъвчене – полезна от медицинска гледна точка

Кой в детството не е ял смола от плодови дървета? За малките деца това е било истинско лакомство. Всички желаещи могат да си закупят от аптеката смола за дъвчене, но не само за да си спомнят вкуса от детството.

Полезна алтернатива е на дъвката, почиства зъбите от остатъците от храна, и оказва бактерицидно и антисептично действие, и е средство за профилактика на болести на устната кухина.

В нейния състав влиза смола от кедър и от други дървета със своите лечебни свойства. Смолата може да бъде опакована в капсули и да се продава в картонени кутии по аналогия с лекарствата

2.Иригатор – за фенове на здравословния живот

Не всички знаят за какво е предназначено това устройство, но притежателите на брекети, снимаеми протези и скъпоструващи корони вече са успели да оценят всички достойнства на прибора.

Неговата задача е максимално да почисти устната кухина, и се справя с тази задача почти на 100%. Това се постига посредством мощна струя вода.

Иригаторът е снабден с няколко приставки – 3 еднакви за всички членове на семейството и специализирани, предназначени за почистване на брекети, снемаеми протези, език и т.н.

Отлично устройство за всички фенове на здравословния начин на живот, които се стремят да предотвратят болестите на устната кухина, и за подобряване състоянието на венците и на зъбите.

3.Медицинска шпатула – за какво е необходима

За жените е добре да си закупят от аптеката медицинска шпатула, с която лекарите обикновено придържат езика, когато желаят да погледнат гърлото на пациента.

Шпатулата може да свърши добра работа при грижа за външността. Всички радващи се на чистотата могат да я използват за нанасяне на козметичен крем.

Продуктите с най-кратък срок на действие се слагат в затворени туби, от които кремът излиза при натискане на горната част на опаковката.

Благодарение на шпатулата се изключва контактът на съдържимото с пръсти, а това означава и попадане на микроби вътре.

Много от кремовете с винтови капачки имат специални лопатки, но невинаги. Ако такива няма, то може да се използва и шпатула.

Подходяща е и за депилация, не е важно за какво се използва за крем или за восък – при кола маска.

4.Предимства на аптечната козметика

В аптеките се продават не само лекарствени препарати, но и козметика. Последната може да се закупи и от супермаркет, но повечето предпочитат да я закупуват от аптеки, и ето защо.

Козметиката, която се продава в аптеките има всички необходими медицински сертификати, тоест действието е доказано клинично.

Не се преследват каквито и да е декоративни цели, затова се оказва оздравяващ ефект и се решават най-разнообразни проблеми на епидермиса.

За някои хора с чувствителна кожа, склонна към обриви и други нарушения, е показна дерматологичната и естетичната козметика, която притежава лечебни свойства.

5.Медицински ръкавици за еднократна употреба

Медицината вече отдавна и активно използва ръкавици при поставяне на диагноза за диагностични и хирургични процедури, още от тогава е било доказано, че голям брой възникващи след операция инфекции са предизвикани от бактерии, попаднали вътре от мръсни ръце и нестерилизирани инструменти.

Днес тази принадлежност се използва и извън пределите на здравните заведения. Медицинските ръкавици намират приложение за най-различни цели – миене на съдове, за почистване на кухненски уреди, ремонтни дейности, приготвяне на храна и др.

6.Кой има нужда от пипетки и спринцовки

За всички без изключения, дори и ако не се планира в близко време биене на инжекции или лекарство да се слага в носа. Спринцовката е едно от най-добрите приспособления, тъй като е достатъчно да се премахне иглата и се получава удобна скала за измерване на обем течност с точност до милиметър.