Много често хората са недоволни от своята външност и тяло. По статистика жените най-често мечтаят да променят гърдите си, а мъжете размерът на своя пенис, в резултат желаят с всевъзможни и невъзможни методи желаят да повлияят на ситуацията, в която са поставени.

Причините за стремежа за увеличаване на половия член обикновено са желанието за повишаване на усещането за собствено достойнство, засвидетелстване на своята мъжественост и сила, придобиване на чувство за увереност в леглото и желание жената да придобие възхищение от внушителните размери на своя партньор.

Да, големият размер на половия член придава на мъжете увереност в превъзходството над останалите мъже, но помага ли увеличаването на пениса за придобиването на всички тези качества или всичко се дължи на психологическата настройка?

Предлагаме да опитаме да внесем малко яснота по този въпрос и да развенчаем някои митове.
Поради растящият интерес към дадената тема са били разработени различни методики за увеличаване на половия член. По-долу са представени най-популярните:

• Екстендер – това е тренажор, който е предназначен за механичното разтягане на тъканта на пениса. Поставя се на половия член и се носи около 8 часа всеки ден в продължение на половин година. Но от този метод ефект може и да не се постигне.

• Вакуумна помпа – специална колба, която се поставя на гениталиите, след което от нея се изтегля въздухът. Вътре в колбата се формира зона на понижено налягане, което води до разтягане на тъканта на половия член. Използването на това приспособление може да увреди кръвоносните съдове и да наруши кръвообращението, в резултат на което ерекцията отслабва.

• Поставяне на тежест – това е най-елементарния способ, когато към пениса се закача малка тежест, която е необходимо да се носи няколко часа. Този способ има недостатъци - половият член се увеличава само на дължина, на дебелина остава непроменен, ако неправилно се прикрепи тежестта, то тогава рискувате намаляване на чувствителността на главата и дори деформация на половия орган.

• Лигаментототомия или хирургическа интервенция – с помощта на операция може да се постигне увеличаване на пениса с няколко сантиметра, но струва ли си подлагането на такава сложна процедура, при положение че съществува риск операцията да не е успешна и да не получите очаквания резултат, не следва да се забравя и болезненият период на възстановяване.

Такива операции са насочени към корекция на дебелината на пениса с помощта на прикрепяне на малко количество собствена мастна тъкан вътре в половия член, взета от подходяща част от тялото.

След да се отбележи, че такъв ефект е краткотраен, тъй като поради обмяната на веществата с течение на времето всичко се връща по местата си. Съществуват още и операции на сухожилията, поддържащи пениса, тоест ако интервенцията е успешна вътрешната част на органа се извежда навън, която между впрочем е незабележима.

Но след такава интервенция остават белези от шевовете и може да се получи обратният ефект, когато пенисът да стане по-къс от първоначалния си размер.

• Масаж – най-безопасния и безболезнен метод. Насочен е до голяма степен към изправяне изкривяванията на половия член, тъй като кривият пенис създава проблеми и неприятни усещания както на мъжете, така и на жените.

Масажът, имащ за цел увеличаване на дължината и дебелината, може да даде резултат посредством провеждане на процедури няколко години и ежедневни и усърдни занятия. Такъв вид масаж е доста изтощителен и резултатът от него е 1-2 сантиметра на дължина и 1 сантиметър в окръжност.