В съвременния свят е трудно жената да бъде слаба и успешна едновременна. Отношението към силните и умните представителки на нежния пол в обществото винаги е било двояко и често обкръжено от митове.

Ето и някои от тях:

Мит №1 – на мъжете им харесват слабите жени

Всъщност на силния пол им харесват силните и уверени в себе си жени. Защото силата сама по себе си е сексуална, а умножена по женственост и красота, се превръща в безупречно оръжие за съблазняване.

Достойният мъж е способен да се влюби само в жена, която ще уважа и същевременно ще се чувства леко с нея. А това е възможно само в уверена в себе си жена, която вътрешно е спокойна и е доволна от себе си и собствения си живот.

Необходимо е тя да демонстрира не само своята материална независимост, а да покаже на мъжа своята емоционална и психологическа устойчивост.

Мъжете не обичат метаморфозите, които се случват с дамите, когато се влюбят. Красивите, самодостатъчни жени изведнъж се превръщат в заядливи, тревожни влюбени глупачки, забравяйки, че са обичани, заради тяхната независимост и успешност, за тяхната оригиналност и сила на характера.

А сред обществото битува мнението, че за да се хареса жена на мъж е необходимо тя да бъде самата доброта, нежна и сладка, отстъпчива и леко глупавата.

С надеждата да свият „любовно гнездо“ с подходящия мъжкар и поради страх да не загубят перспективната си връзка, жените започват да се преструват и забравят за това, че в отношенията губи този, който преиграва.

Разбира се, ролята на „романтичното дете“ също понякога трябва да се включи, особено в момента на флирта или когато желае нещо да попита, да се позабавлява, да предизвика у мъжа умиление, инстинкт на защитник, но в крайна сметка е необходимо да остане себе си – достойна жена, с вътрешен копнеж, със своите принципи, планове и висока самооценка.

Най-важното е да има предвид, че на мъжете не им харесват слабите жени, а тези, които изглеждат на пръв поглед такива, защото ако изглеждат много силни, то тогава е възможно да ги отблъснат.

Мит №2 – на силните жени са им нужни слаби мъже

Смята се, че самодостатъчната и успешната жена е необходимо да избира по-слаб мъж, за да няма противоборства в отношенията.

Навярно всяка жена трябва да направи собствен избор, но колкото и да изглежда мъжествена в очите на околните, все пак ѝ се иска да има до нея надеждно мъжко рамо и партньор, на който искрено да се възхищава.

Следователно не трябва да подценявате мъжа до вас, а да се научите на поведенческа гъвкавост.

Важно е да се има предвид, че у дома желязната лейди трябва да се превръща в домашна котка. В общуването с мъжете променяйте интелигентните навици с мъдрост, всезнанието с интуиция.

Използвайки своя ум и харизма е необходимо да се научите да бъдете жена – „3 в 1“ – и майка, и приятелка, и любовница. Именно такива жени се харесват на силните мъже – различните.

Мит №3 – на мъжете им харесват глупавите жени

От време на време е нормално да се преструвате на глупава е нормално, но не и да бъде постоянно. И все пак се намират мъже, които не им харесва да се намират сред образовани и умни девойки. Но мъжете, които уважават себе си, избират партньорките си по други критерии.