Чувствате се постоянно зле, недоволни сте от всичко и сте готови да разкъсате на парченца всеки, който ви се изпречи на пътя? Непрекъснато нещо ви боли или пък ви мъчи безсъние?

Тогава решението на всичките ви проблеми е просто – спешно ви е нужен секс. Отдавна вече не е тайна, че сексът е най-приятното и евтино средство човек да се избави от болестите и комплексите… и от маса проблеми още.

1. В перманентна депресия сте, и всичко наоколо чудовищно ви дразни

По време на самия полов акт в организма на човека се отделя хормонът ендорфин, отговарящ за доброто настроение и позитивното възприятие на човека за света.

Затова всеки път след оргазъм ни се струва, че светът е прекрасен. Освен това по време на секс се активизират някои центрове на главния мозък, което способства за подобряване на настроението.

2. Постоянно нещо ви боли

Преди оргазъм човек получава естествени аналози на морфина – болкоуспокояващи ендорфини, които се образуват, поради освобождаващия се хормон окситоцин. А при жените способства за синтеза на естрогени, които потискат болките свързани с предменструалния синдром. Така че сексът е най-доброто обезболяващо.

3. Не сте доволни от своето тегло, постоянно сте на диета, но това не ви помага да отслабнете

Леглото е най-добрият тренажор, който, така да се каже, се намира във вашия дом. Честотата на пулса на възбудения човек се увеличава от 70 до 150 удара в минута, което може да се сравни с вдигането на щанга.

4. Редовно се заразявате с всевъзможни вирусни инфекции

Сексът е най-доброто средство за укрепване на имунитета. Поддръжниците на въздържанието се лишават от 30% от антителата, което значително увеличава риска от различни заболявания.

5. Не ви устройва размерът на вашите гърди

По време на възбуждане кръвообращението се ускорява и гърдите нарастват с до 25%.

6. Паметта ви често ви подвежда, трудно запомняте информация

Американски учени са установили, че по време на оргазъм кръвообращението в организма протича на максимална скорост и обогатената с кръв кислород бързо достига до всички органи, включително и до главния мозък. И колкото и да е странно жените по време на секс могат да увеличат коефициента си на интелигентност.

7. Мъчи в и безсъние

Нарастващите по време на секс нива на хормона окситоцин имат силен успокояващ ефект и са отлично естествено сънотворно.

8. Не ви устройва тонуса на кожата ви

По време на секс се тренират практически всички групи мускули, освобождава се хормонът тестостерон, който благоприятно въздейства на опорно-двигателния апарат. Също така редовната наслада на интимни ласки подобрява стойката на тялото, като започвате да ходите по-изправени, а това неминуемо се отразява на възприятието ви за света.

9. С ужас установявате всички нови признаци на стареене на лицето си

При редовен секс в организма се увеличава съдържането на важния за жените колаген, който прави кожата гладка и мека. А образуваният от организма по време на секс прогестерон избавя лицето от пъпки.

Според американски изследователи двойките, които правят любов поне 3 пъти седмично, след 30-годишна възраст винаги изглеждат 3 години по-млади от своите връстници, които са въздържатели.

10. Постоянно сте недоволни от себе си

Видът на красиви стегнати млади девойки ви кара да изпадате в депресия? Срещу това състояние има проверено средство – само страстният секс ще ви избави от ниската самооценка.